Интернет реклама УБС

09.06.22

Українці під час війни

Авторка 
Катерина Шпак

Протягом більше ніж 100 днів українці живуть у постійному стресі. Паніка, невизначеність, страх – це те, з чим нам доводиться стикатись у новій реальності. Якщо подивитись результати дослідження психологічного стану українців на 24 лютого, то ми можемо побачити доволі песимістичну картину. За шкалою від 0 до 10, де 0 – максимальний рівень спокою, а 10 – максимальний рівень паніки, страху та невпевненості, свій психологічний стан респонденти в середньому оцінили в 7,9 балів. Майже 60% опитаних обрали бали від 8 до 10. Тож ці результати говорять про те, що на початку війни люди були вкрай схвильовані й мали високий рівень стресу.  
Проте, за даними на травень ситуація кардинально змінилась. Так частка опитаних, які оцінили свій стан від 8 до 10, зменшилась з 57% до 15%. А 94% респондентів сказали, що вірять у перемогу України. Це вже свідчить про те, що люди стали впевненішими і більш налаштованими на боротьбу з ворогом. 
Також варто зазначити про загальний настрій українців. За даними дослідницької компанії “Gradus” впевненість у здатності України відбити наступ Росії висловили 82% респондентів. А віру в те, що згуртованість і спротив українського суспільства є запорукою перемоги, висловили 57%. 
Окрім цього, суспільство демонструє свою мужність у конкретних справах. Про це говорять і соціальні дослідження. Так було виявлено, що 57% українців долучились до волонтерства чи благодійництва. 80% респондентів віком від 18 до 29 років допомагали фінансово або власною працею. 
За час, що триває війна в Україні, було також створено безліч соціальних проєктів, які спрямовані на підтримку постраждалих, внутрішньо переміщених та всіх інших, хто потребує допомоги. Одним із таких проєктів є безкоштовне протезування дітей, які втратили кінцівки внаслідок військових дій Росії. Основна мета цієї ініціативи полягає в облаштуванні біопротезної лабораторії й обладнанні лікарні, щоб мати змогу проводити складні операції. У рамках проєкту вже розпочався збір коштів на перші потреби.
З’явились також цікаві творчі ініціативи. Наприклад, був розроблений сайт Never again gallery, де українські ілюстратори представили перероблені плакати 40-х років у тематиці війни в Україні. Головна мета проєкту – розповісти європейським країнам про страшні події, що відбуваються на території нашої держави. А також закликати народи підтримувати Україну в боротьбі з агресором. 
Отже, не буде перебільшенням сказати, що українці – сильна нація, яка ніколи не здасться. Росія хотіла зламати наш дух, відібрати жагу до свободи, а в результаті об’єднала українське суспільство. Ми продовжуємо доводити, що можемо витримати будь-які негаразди і залишатись незламними перед обличчям ворога.  

Немає коментарів:

Дописати коментар