Интернет реклама УБС

27.07.22

Як отримати натхнення щось робити



Авторка: Надія Корнієнко





Кожен українець зараз перебуває у напруженому стані, у багатьох опускаються руки, вони втрачають натхнення до роботи та улюблених занять. Війна триває п’ятий місяць і більшість часу ми проводимо біля телевізора, або слідкуючи за новинами в телефоні. Ми знаходимось у постійному напруженні, звідси й виникає відчуття втоми та емоційного вигорання. Здається що життя зупинилося, приходить відчуття розчарування, а згодом зникає і натхнення, яке є необхідним для роботи.  

Подібний стан психологи називають апатією, коли людині складно змусити себе чимсь займатися, вона втрачає мотивацію, брак фізичних та моральних сил. З таким станом потрібно боротися.

Тож, як відновити емоційний стан та знайти сили для роботи та нових звершень?

- перше необхідно зробити інформаційну паузу і приділити час собі, більше перебувати на свіжому повітрі;

- згадайте речі, які приносили вам радість та допомагали знайти вихід зі складних ситуацій до війни. Спробуйте поступово повертати їх до свого життя;

- ставте перед собою маленькі цілі та придумайте собі винагороду за досягнення кожної з них;

- Поверніть у своє життя жарти, сміх, слухайте музику, спілкуйтеся з рідними та друзями на позитивні теми.

Головне розуміти що життя не завершується і потрібно рухатися вперед. Наразі головним є берегти своє здоров’я та не припиняти працювати, адже цим ми також підтримуємо наших воїнів, бо цим ми закриваємо тил. 

А, як знайти надхнення для роботи коли ти професійно знаходишся у вирі подій?

Щодня медики рятують життя постраждалих на війні, пожежники борються з полум’ям, волонтери допомагають матеріально та емоційно всім хто того потребує, журналісти стоять на інформаційній варті та повідомляють нам новини у будь-який час доби. Їх основна ціль допомогти людям, це і дає сил щодня виходити на роботу та виконувати свої обов’язки, але емоційно вони все одно втомлюються і наступає період вигорання, втрачається натхнення. Яке рішення?

- вміти залишати роботу на роботі, відпочивати вдома від страшних новин;

- намагатися нормалізувати сон не менше 6 годин і не забувати про харчування;

- не стримуйте емоції, якщо вам хочеться плакати – плачте, коли потрібно виговоритися знайдіть людину якій ви довіряєте, та розкажіть про все що вас турбує. Проговорювати свої емоції краще ніж замовчувати.

Ми допоможемо країні більше, коли будемо піклуватися про свій емоційний стан.

Немає коментарів:

Дописати коментар