Интернет реклама УБС

19.10.13

Розвиток робототехніки – наше майбутнє.

robotТе , про що писали письменники- фантасти , на наших очах стає реальністю. Нікого вже не дивують сучасні засоби комунікацій і переміщень в просторі. Приходить час і людиноподібних роботів, які успішно замінюють людей в самих звичних аспектах діяльності .

      Всесвітній фестиваль науки , що проходить в Нью- Йорку свідчить про те , що роботи готові прийти на зміну людині в різних професіях – наприклад листоноші, няні або прибиральника . А то й просто стати приятелем , з яким можна проводити вільний час.

      На всесвітньому фестивалі науки представлені неймовірні зразки досягнень вчених у галузі робототехніки , які в найближчій перспективі здатні реально змінити звичний людині світ . Міжнародна федерація роботів вважає, що найближчими роками кількість роботів для домашнього господарства буде продаватися в кількості близько 12 тисяч щорічно. Поки ж ця цифра становить близько 2 тисяч на рік , але намітилися тенденції однозначно свідчать,  що такі роботи будуть ставати все більш популярними.

    Ще більші перспективи очікують промислову робототехніку. Перший промисловий робот був встановлений в 1961 році на виробництві General Motors в Нью – Джерсі, і тоді його вартість склала 65 тис. доларів. Проте вже зараз , наприклад, в американській автомобільній промисловості близько 10% задіяного персоналу складають роботи . А в останні роки їх присутність в якості працівників на виробництві стрімко зростає. Експерти не виключають, що роботи вже в недалекому майбутньому повністю замінять людину в таких професіях, які пов’язані з ризиком, а також замінять людини там, де не потрібна висока класифікація.  Для прикладу – в сталеливарній американській промисловості продуктивність робота вище людської приблизно в тисячу разів, при цьому роботи не вимагають відпустку, лікарняний, вони не об’єднуються у профспілки і ніколи не подадуть до суду на свого господаря.

       На сьогоднішній день світовий ринок роботів оцінюється в більш ніж 20 млрд. доларів і, експерти вважають, що він буде рости швидкими темпами. Вже зараз багато лабораторій активно працюють над створенням роботів, які стануть відмінними робочими або помічниками в побуті, при цьому їх ціна буде досить доступною. І, можливо,  незабаром для людини буде цілком природним забігти в найближчий магазин щоб купити собі кухаря , прибиральника або няню для своєї дитини.

Ганна Коломієць

Немає коментарів:

Дописати коментар