Интернет реклама УБС

09.10.14

В Україні зростає тільки одна галузь економіки

Економічна статистика свідчить про глибоку кризу

Сільське господарство є єдиною галуззю економіки, яка демонструє позитивну динаміку зростання, заявив заступник директора департаменту макропрогнозування Мінекономіки Максим Дуда.
"ВВП у другому кварталі порівняно з відповідним періодом 2013-го скоротився на 4,6%. Виробництво в промисловості за 8 місяців цього року знизилося на 7,8%, єдиний вид діяльності, який демонструє позитивну динаміку, - це сільське господарство. Зростання - на 6%", - цитує чиновника
РБК-Україна."Уже отримали статистичні дані інфляції за вересень - показники досить високі, і це пов'язано з черговим сплеском девальвації в серпні", - додав Дуда.
Нагадаємо, спадання економіки України цього року буде сильнішим, ніж раніше прогнозували влади. Згідно з прогнозом Нацбанку, йдеться про
спадання ВВП на 8,3%.
Темпи спадання ВВП України - одні з найвищих у світі. За оцінкою Світового банку, гірша ситуація тільки в Лівії та Сирії, де також тривають бойові дії. Нинішній обвал економіки, якщо не враховувати кризовий 2009 рік, - найбільший із 1996 року, коли ВВП упав на 10%.

Ольга Вялих

Немає коментарів:

Дописати коментар