Интернет реклама УБС

09.10.14

Свій-чужий: Українці все частіше потребують розшифрування ДНК

Розшифровка ДНК стає прибутковим бізнесом в Україні, адже генетичний аналіз — безпрограшний варіант для стягнення аліментів або отримання спадку. Крім того, ажіотаж навколо ДНК-тесту розпалюють мильні опери, так кохані українцями — пише український щотижневий журнал Кореспондент.
Число українців, охочих відкрити таємницю батьківства, щорічно росте на 25-30%, стверджують фахівці. І це не тільки чоловіки. Експертизи, які проводять за рішенням суду, ініціюють в 85% випадків жінки. Адже ДНК — безпрограшний варіант для стягнення аліментів або отримання спадку. Експертизи, які проводять за рішенням суду, ініціюють в 85% випадків жінки
Наприклад, за даними Мінюсту, в Україні сьогодні 10 тисяч чоловіків уникають сплати аліментів, і головний аргумент багато з них — не моя дитина. З початку року в Україні вже збуджено понад 3 тисячі кримінальних справ по злісній несплаті аліментів.
Зате чоловіки у пошуках правди про батьківства в правоохоронні органи і суд звертаються рідше. Як правило, їм важливо просто розвіяти сумніви, багато хто не збирається повідомляти дружину або партнерку, і тим більше посвячувати в це дітей, а тому проходять аналіз анонімно. У центрах, де пропонують таку послугу, 70% клієнтів — чоловіки.
За підрахунками Юрія Заседя, сексолога-андролога, академіка Української Кожен десятий клієнт отримав негативну відповідь: не батько
Технологічній Академії, за останні декілька років в Україні було проведено як мінімум 6 тисяч ДНК-тестів. І кожен десятий клієнт отримав негативну відповідь: не батько.
Причому розшифровка ДНК перетворилася з сфери досліджень в досить прибутковий бізнес. У Україні шість державних лабораторій, провідних тестів на батьківство, і за останні роки з'явилося декілька десятків приватних клінік, що займаються такими аналізами.
При цьому фахівці припускають, що потребу в подібному тестуванні випробовують близько 2-3% населення України. А тому не виключено, що незабаром експертиза на батьківство з судової екзотики перетвориться на повсякденну практику.

Ольга Вялих

Немає коментарів:

Дописати коментар