Интернет реклама УБС

26.01.15

В той час коли ЗСУ потрібні ракети "Південмаш"зупинив роботу до 2 березня

"Південмаш" зупинив роботу до 2 березня
Наказом генерального директора "Південний машинобудівний завод" зупинив свою роботу до 2 березня 2015
Про це повідомляє видання vgorode.ua.
Як наголошується, причиною стала складна ситуація на заводі, викликана відсутністю державних замовлень і проблемою поставки комплектуючих з тимчасово окупованих регіонів Донбасу.
На підприємстві чекають коректування бюджету, після чого завод повинен отримати оборонне замовлення. Також планується взяти кредит, щоб запустити виробництво тракторів. На них вже надійшли замовлення.

21 жовтня 2014 Президент України відвідав Південмаш і сказав, що продукція Південмашу буде включена в оборонне замовлення України.

Президент України Петро Порошенко доручив включити в оборонне замовлення країни на 2015 рік продукцію державного підприємства "Виробниче об'єднання" Південний машинобудівний завод ім.Макарова ". Відповідне доручення він дав під час візиту на дніпропетровське підприємство у вівторок, 21 жовтня, як повідомляла прес-служба глави держави.

"Доручаю внести зміни в державне оборонне замовлення - відкрити фінансування з виробництва високоточної зброї, крилатих ракет, комплексу, який забезпечуватиме тактичну зброю", - сказав президент.

Порошенко також підкреслив, що державного замовлення на високоточну зброю не було з 2009 року. "Ми повинні бути впевнені, що наша армія, Збройні сили, їх оснащення відповідають кращим світовим зразкам", - зазначив він. За словами президента, під час відвідування підприємства він переконався в тому, що підстави для такої впевненості є.

Порошенко також висловив переконання, що Україна повинна повернути собі статус космічної держави, оскільки "країні є чим пишатися і є досягнення, які зроблені саме" Южмашем "." Ми зараз потрапили в непросту ситуацію. Ви знаєте, що наші космічні вироби робилися в кооперації з Російською Федерацією. Зараз всі поставки припинені, і в цих надважких умовах керівництво підприємства, керівництво конструкторського бюро "Південне", трудовий колектив знайшли можливості і готові запропонувати послуги всьому світу ", - сказав президент.

За словами Порошенка, зараз підприємство має спільні проекти з Бразилією, напрацювання з США, перспективним також є напрям співпраці з Туреччиною.

Як повідомляв Кореспондент.net, держконцерн Укроборонпром уклав з якимись міжнародними партнерами контракт на 1,5 мільярда доларів.

Нагадаємо, що ВО "Південний машинобудівний завод" є провідним українським підприємством в ракетно-космічній галузі. Тут також випускають різні транспортні засоби - від тракторів до тролейбусів.
Останнім часом тут освоєно капітальний ремонт автобусів і трамваїв чеського виробництва, а також у зв'язку з останніми подіями на сході країни налагоджено відновлення військової колісної техніки.
Державне конструкторське бюро «Південне», яке виробляє космічні ракети, супутники і безліч іншої високоточної і надсучасної техніки, представляло на виставці ракетний комплекс «Коршун», який може стати одним зі складових безпеки України в майбутньому.
Основою комплексу є крилата ракета, яка може запускатися з будь-якого носія: з наземного комплексу, корабля або літака. Ракета може вражати цілі на відстані до 280 кілометрів, що є міжнародним обмеженням для подібної зброї відповідно до зобов'язань, які взяла на себе Україна. Але навіть цих 280 кілометрів вистачає для нанесення потужного удару по командних пунктах противника і аеродромах фронтової авіації.
Ракета має діапазон робочих траєкторій від режиму огибания рельєфу, що ускладнює її перехоплення засобами ППО, до польоту на висоті 50 кілометрів, що робить її недосяжною для абсолютної більшості зенітно-ракетних комплексів, наприклад, той же «Бук» може вражати цілі тільки на висоті до 20 кілометрів. Такий діапазон режимів польоту дозволяє вибрати найбільш ефективну програму подолання насиченою протиповітряної-оборони противника, що гарантує ураження цілі.
Враховуючи високоточні системи наведення «Коршуна», його 480-кілограмової бойової частини вистачає для знищення навіть захищених стратегічних об'єктів. А розміри самої ракети дозволяють перевозити її, в пакеті з чотирьох ракет, на мобільних колісних тягачах і встановлювати на невеликі кораблі.
Слід зазначити, що КБ «Південне» вже почало роботи з удосконалення проекту, що може бути свідченням високої зацікавленості Міноборони, яке внесло свої побажання до нової зброї.

Окрім тактичних ракет підприємство змогло б виробляти переносні ракетні комплекси з високоточними керованими ракетами класу "земля-земля" для ураження наземних цілей, які так потрібні для фронту.
.
А. Ясенський

Немає коментарів:

Дописати коментар