Интернет реклама УБС

21.02.15

Розробки протиракетної оборони

Американський лазер збив дві російські ракети

На полігоні Білі Піски в Нью-Мексико пройшло випробування лазерної протиракетної установки, розробленої американською компанією TRW і призначеної для ППО Ізраїлю. Як повідомив в середу офіційний представник армії США, в ході експерименту були одночасно збиті дві ракети російського виробництва.

Це була перша спроба застосувати THEL (Tactical High Energy Laser) відразу проти кількох цілей. В якості мішеней були взяті ракети того ж типу, що і використовувані екстремістами з угруповання "Хізбалла" для обстрілу ізраїльської території. Протяжність траєкторії ракет становила близько 16 кілометрів, швидкість в момент знищення - понад 300 метрів за секунду.

"Залізний Купол" збиває 90% ракет Градів.

У Ізраїлю проти Градів і Касамів палестинських терористичних угруповань ефективно діє система Кипат Борзель - Залізний купол.
Але по житлових кварталах Маріуполя та інших населених пунктах - по мирних жителях в першу чергу, щоб паніку посіяти, - шарашат ракети не тільки терористичних організацій ДНР і ЛНР, але і безпосередньо російської армії.
А Залізного Купола в української армії немає.

«Залізний купол» «навчили» збивати мінометні снаряди

У ході силової операції ізраїльських військових «Незламна скеля» системі протиракетної оборони «Залізний купол» вдалося збити не тільки більше 600 ракет - її також «навчили» знищувати мінометні снаряди, повідомляло високопоставлене джерело в ВПС ЦАХАЛа.

Спочатку система ПРО не призначалася для перехоплення мінометних снарядів, так як їх траєкторія і дальність відрізняється від ракетної.
Однак ЦАХАЛ отримав дві модернізовані батареї від концерну «Рафаель», на яких встановлено більш потужний радар, що скоротив час фіксації пуску ракета і розрахунку точки її перехоплення. Остаточна налагодження додаткових батарей проводилася вже на місцях, в ході бойових дій.

Якщо вірити опублікованим даним, то «Залізний купол» перехопив 10 мінометних снарядів великого калібру з дальністю польоту понад 7 кілометрів.

За словами гендиректора концерну «Рафаель» Едідьі Яарі, через рік-два будуть завершені роботи над лазерною системою «Залізний промінь», призначеної для перехоплення мінометних снарядів. Прототип системи вперше показали публіці в лютому 2014 року в ході виставки озброєння в Сінгапурі.

Г. Горобенко

Немає коментарів:

Дописати коментар