Интернет реклама УБС

11.02.15

Віктор Шокін призначений новим Генеральним прокурором

Народні депутати України підтримали кандидатуру Віктора Шокіна на посаду генерального прокурора України. Пропозиція Президента Петра Порошенка підтримали 318 депутатів.
Представляючи кандидатуру Шокіна, Порошенко зазначив, що основним завданням Генпрокуратури є розслідування вбивств на Майдані.
"Всі співробітники прокуратури, які не пройдуть перевірку закону про очищення влади, будуть негайно звільнені. Я планую призначити нових заступників генерального прокурора, особливо, що стосується слідства і нагляду ", - сказав в залі Ради Шокін.
Раніше парламент підтримав відставку Віталія Яреми з посади генпрокурора України. Ярему звинувачували в недостатньо активному розслідуванні вбивств на Майдані і злочинів минулої влади.

62-річний Віктор Шокін - випускник Харківського юридичного інституту, довгі роки був старшим слідчим і начальником відділу в прокуратурі Києва, а в 1999 році перейшов в Генпрокуратуру. Там він обіймав посаду старшого слідчого з особливо важливих справ, а в 2002-му став заступником генпрокурора.

Валерій Калініченко

Немає коментарів:

Дописати коментар