Интернет реклама УБС

07.04.15

Українців у Португалії знають всі

    
У 2007 році Португалія посіла друге місце в ЄС за рівнем умов, створених для іноземців. Перше місце дісталося Швеції. Але саме португальським досвідом зацікавилися Ірландія і Греція в надії взяти імміграційні потоки під контроль і використовувати їх на благо країни, замість того щоб постійно боротися з нелегальною імміграцією. 
      Українці в Португалії складають третю за чисельністю групу іммігрантів після вихідців з Бразилії та Кабо-Верде. 
     В Португалії - таке враження, що імміграцію не натішаться. Чому?- Португалія більш відкрита, ніж інші країни, тому що тут дійсно потрібні іммігранти. Португалія завжди була країною емігрантів, португальці продовжують виїжджати за кордон.  На українських іммігрантів в Португалії дивляться як на потенціал, а не як на проблему.   


      Головні переваги життя в цій самій західній країні материкової Європи - клімат і лояльне ставлення до приїжджих.«Ми - народ, який почав глобалізацію 500 років тому, - пояснює колишній глава Лісабонської фондової біржі і, можливо, майбутній міністр фінансів країни Антоніо Ногейра Лейте. - У нас тут люди з усіх кінців світу. Інтеграція іммігрантів зі Східної Європи тут пройшла дуже легко: у нас є спільна християнська основа, та й культура дуже близька». Португальські експерти пояснюють феномен такого ставлення до приїжджих ще й тим, що саме іноземній робочій силі, а особливо українцям країна зобов'язана покращеними економічними показниками в багатьох сферах - від ринку послуг і будівництва до сільського господарства.«Для них щастя, що ми, білі, тут, - каже Володимир Баєв, який приїхав до Португалії в 2001 році і потрапив в першу хвилю легалізації. - Європа стрімко чорніє, а це означає наркотики, злочинність. Це зруйнує Європу. Коли ми тут тільки з'явилися, вони не знали, що з нами робити: ми чудово інтегруємося в їх суспільство, швидко вчимо мову, ми освічені та виховані. Європа взагалі зацікавлена ​​в українських мігрантах Для них щастя, що ми, українці, тут ... Європа стрімко чорніє, а це означає наркотики, злочинність. Це зруйнує Європу. 

 P.S. Португалія вийшла з програми зовнішньої допомоги ЄС і МВФ, ставши другою після Ірландії країною єврозони, що відновила свою фінансову незалежність. Про це повідомляє Agence France-Presse. "Португалія зуміла подолати один з найважчих криз в її історії, але нам ще багато належить зробити. Бюджетна дисципліна буде однією з наших щоденних обов'язків", - сказав прем'єр-міністр Португалії Педру Пасуш Коелью.Також наголошується, що португальський уряд в якості сигналу про готовність продовжувати необхідні реформи випустило документ під назвою "Курс на розвиток", в якому викладаються подальші плани щодо скорочення держвидатків. Нагадаємо, Португалія ввела євро однією з перших в 1999 році. Тоді більшість португальців схвалювали приєднання до єврозони. Примітно, що і після кризи (за даними опитування минулого року), тільки 20% португальців хотіли б покинути зону єдиної валюти.


П. Клименко

Немає коментарів:

Дописати коментар