Интернет реклама УБС

15.04.15

Павло Розенко: Люди мають отримувати високі зарплати і пенсії, а не подачки від держави у вигляді пільг

Міністр соціальної політики України Павло Розенко наголошує на необхідності невідкладного реформування системи пільг. Про це він заявив в інтерв’ю «Укрінформу».
«Пільгова система - класичний приклад радянської соціалістичної системи. Коли всі отримували мізерну зарплату, а все заміщалося негрошовою формою підтримки. Так зване безкоштовне житло, безкоштовний проїзд, так звані низькі тарифи, так звані пільги зі сплати ЖКГ», - сказав Розенко.
Він зауважив, що практично в жодній розвиненій країні немає такої форми підтримки. «Відкладати реформу системи пільг на майбутнє - неможливо. Ця система з'їдає колосальний ресурс, розпорошує кошти між величезним колом громадян. І жодним чином не захищає від бідності», - наголосив Міністр.
Він назвав несправедливою ситуацію, коли людина, яка отримує пенсію в 15 тис. гривень, може не платити за житлово-комунальні послуги чи безкоштовно їздити у транспорті. «Це ж абсолютно ненормально», - підкреслив Розенко.
«Реформа системи пільг - непростий процес, це зміна пострадянської психології людей. Але ми повинні оптимізувати систему соцзахисту, щоби знайти додаткові кошти, які спрямувати, в першу чергу, на підвищення заробітних плат. Бо з заробітними платами в Україні справді катастрофа. Люди мають отримувати високі зарплати і пенсії, а не подачки від держави у вигляді пільг», - підсумував Міністр соціальної політики.


Немає коментарів:

Дописати коментар