Интернет реклама УБС

23.04.15

«Подорож» художниці Наталії Герасименко

З 17 квітня по 10 травня до уваги усіх киян представлений цікавий проект відомої української художниці Наталії Герасименко. Незвичайність цієї виставки в тому, що вона об’єднує в собі роботи 1990-х та 2000-х років. Переглядаючи експозицію, глядач може здійснити захоплюючу подорож не лише по географічним місцевостям, але і подорожувати у часі. Мимоволі потрапляєш у ту реальність, яку створила художниця. Це межа фантазії, де на лініях перетину автора з місцем її життя та творчості виникає нова реальність, незнана, яка не пояснюється ні в мистецькій науці, ні в географічній. Спроба упіймати цю реальність і народила унікальний у своєму роді жанр, як результат подорожей по всьому світу та по своїй підсвідомості. 
"Зв'язок людини з місцем її проживання - загадковий, але очевидний. Або так: безперечний, але таємничий. Знає її відомий древнім geniusloci, геній місця, що зв'язує інтелектуальні, духовні, емоційн явища з їх матеріальним середовищем". Петро Вайль. "Геній місця".
І якщо автор книги "Геній місця" проводить паралель Толедо-Ель Греко, Мадрид - Веласкес, то ідея мистецького проекту "Подорож" Н. Герасименко – поєднати картини оточуючого нас світу з тим, що знаходиться в глибинах нашої свідомості.
Подорожі Наталії Герасименко досить різноманітні – від Тибету до Грузії. Від міфів до реальності. Її роботи досить різні по манері написання. Їх об’єднує зацікавленість до мистецтва минулого, художніх традицій Давної Греції, Давнього Єгипту, Відродження… Цим роботам художниці притаманне щось містично-релігійне. Вона звертається до вічних тем, поза часом, поза реальністю, потрапляючи у найвіддаленіші куточки людської душі. 
Звернення до сюжетівзі Старого та Нового Завітів дозволяє побачити відомі канонічні образи в абсолютно новій інтерпретації.Н. Герасименко звертається до фантастичного реалізму, розсуваючи рамки традиційного зображення, зображуючи християнських святих, героїв міфів, легенд в нехарактерному для них просторі.
В її манері характерна плавність ліній, які пом’якшують форму зображення та надають глибину простору. Композиція багатофігурних сцен урівноважена гармонічним музичним ритмом. 
Для її манери характерні плавність ліній, які моделюють форму і чудово передають рух, глибину простору. Композиція багатофігурних сцен врівноважена гармонійним музичним ритмом. Опрацьовуючи біблійні та эвангельські сюжети, вона переносить дію в ірреальний простір, тим самим наповнює традиційне уявлення образів новим сенсом. 
«Подорож»Наталії Герасименко представлена на вул. Костельній 6, у арт-галереї Pete-Art. 
Катерина Купрієнко

Немає коментарів:

Дописати коментар