Интернет реклама УБС

28.02.16

Сучасні форми арт-простору – галереї в автосалонах

Останнім часом арт-простір в Україні почав активно розширюватись і виходити за межі спеціальних приміщень – галерей, музеїв тощо. З’явились нові тандеми, в яких мистецтво успішно поєднується з готельно-ресторанним, будівельним та навіть автосалонним бізнесом. 
Чому це працює? 
Через обмеженість часу, складно виділяти дорогоцінні години на відвідування спеціалізованих арт-об’єктів, особливо статусним людям, чий графік більш ніж щільний. При цьому естетичні вимоги в сучасному світі підвищуються і арт-складові, особливо впізнаваних майстрів необхідні для ока клієнтів лакшері-сегменту. Задля вирішення цієї проблеми спеціалісти різних галузей об’єднали свої зусилля, щоб створити для клієнтів комфортні умови, які можуть стильно і практично поєднати необхідне та бажане.
Концепція галереї в автосалоні ще більш екстравагантна, ніж арт-бару чи готелю-галереї, але цікава та функціональна. Експоновані твори мистецтва та нові моделі автомобілів – це дует матеріальної та духовної розкоші. У створенні машин одну з головних ролей відіграють дизайнери, як у створенні картин – художники. Всюди повинне бути присутнім відчуття смаку.  Тільки справжні експерти зуміють відрізнити ті моделі машин, які стануть візитними картками бренду, і ті картини, які з роками будуть настоювати свою цінність. Для цього необхідно розвивати естетичний смак українців та спонукати їх брати участь в арт-бізнесі – елітарному і благородному.
В Україні
Вже з 2013 року у великих містах України можна прослідкувати тенденцію «автосалонних» виставок. Цю практику освоювали найпрестижніші марки автомобілів, такі як «Mercedes», «Lexus», «Infiniti» та інші. Незабаром в салоні бренду автомобілів «Acura» відкриється не просто тимчасова презентація робіт одного художника, а справжня стаціонарна галерея «LERA LITVINOVA GALLERY», де арт-куратор Леонора Янко буде відбирати кращі і перспективні роботи різних стилів; картини художників, які вже зарекомендували себе в світі і творіння молодих талановитих співвітчизників, що тільки здобувають визнання. Цікаво, що сама галерея названа на честь художника Лери Літвінової, що ініціювала міжнародні проекти у 2015 році, такі як «AZone», «Mapping. Ukraine», «Existimo» для просування українських авторів за кордоном. Невдовзі «LERA LITVINOVA GALLERY» буде презентувати і іноземних митців в Україні, роблячи свій внесок у об’єднання світового арт-простору.
Де ще?
У світі така практика успішно працює значно раніше. І навіть в потрійних поєднаннях. Наприклад Mercedes-Benz Financial Services розпочав співпрацю з Академією мистецтв Кранбрук (Мічиган) у 2001; 2008 року з Християнським університетом в Техасі, 2009 з університетом OCAD в Канаді. Таким чином компанія підтримує не лише мистецтво, але й освіту, оскільки збирає в своїх салонах кращі роботи аспірантів мистецьких вишів.
Японська автомобільна марка Infiniti створила конкурс  Infiniti Digital Art Competition Gallery, де роботи кращих 6-ти митців були представлені на відкриттях двох нових центрів у 2011 році, а також стала VIP партнером великого британського арт-проекту London Art Fair 2016. 
Продовжуючи креативні поєднання неможливо не згадати про американського художника Скота Вейда, що малює шедеври на забрудненому склі автомобілів, де з-під його пера виходять копії полотен безсмертних художників – Мікеланджело, Леонардо да Вінчі та ін. Ще один митець – один з найдорожчих «живих» художників, скандально-відомий інкрустованим черепом і тушею мертвої корови – Демієн Хьорст розмалював автомобіль Audi A1 в цілях благодійності для Tie and Tiara Bal. Організатор акції Елтон Джон проводить схожі заходи вже 8 років підряд. 426 тисяч євро, які віддали за автомобіль Хьорста пішли на боротьбу зі СНІДом. 
В тандемі мистецтва і бізнесу приховані результативні маркетингові механізми просування брендів. Це значно ближчі ніші, ніж могло здаватись, насамперед через подібний сегмент клієнтів. Ім’я художника може стати світовим брендом  завдяки підтримці автомобільної компанії, яким згодом вона ж може користуватись, підіймаючи вже свої рейтинги. 
    Очевидно, вище згадані способи комунікації між мистецтвом і комерцією транслюють сучасні ідеї відкритого і мобільного мистецтва. Приємно, що Україна йде в ногу зі світом і ми можемо користуватись новітніми формами популяризації своїх митців як в інших країнах так і вдома. 

PR-менеджер LERA LITVINOVA gallery
Марічка Янишин

Немає коментарів:

Дописати коментар