Интернет реклама УБС

04.03.16

ТИЖДЕНЬ ІТАЛІЙСЬКОГО КІНО – 2016 З 03 БЕРЕЗНЯ 2016

Останніми роками багатий на традиції італійський кінематограф переживає черговий розквіт. Проте нові роботи складно пробиваються у міжнародний прокат і майже не доходять до українського глядача. «Тиждень італійського кіно» щорічно представляє в Україні найяскравіші кіноновинки із сонячної Італії. Міста, що приймають фестиваль: Київ, Вінниця, Запоріжжя, Львів, Маріуполь, Одеса, Харків, Чернівці. У 2016 році «Тиждень італійського кіно» відбудеться вшосте.

КРОВ МОЄЇ КРОВІ
SANGUE DEL MIO SANGUE

Країна: Італія, 2014
Хронометраж: 106 хв.
Жанр: історична драма
Режисер: Марко Беллоккьо
У ролях: Роберто Херліцка, П'єр Джорджо Беллоккьо, Альба Рорвахер, Лідія Ліберман

Ця історія починається в XVII столітті, в абатстві Боббіо, славному не тільки скрипторієм, який надихнув Умберто Еко на «Ім'я троянди»: за непроникними кам'яними стінами ховалися і тортурні камери. У них католицькі бузувіри терзають черницю, сестру Бенедетто, вважаючи, що з вини «відьми» наклав на себе руки її сповідник (і, ймовірно, коханець). Вимагаючи від дівчини визнання в сатанинських підступах і каяття, її мучителі використовують найвитонченіші тортури вогнем і водою. Свідком жахливих знущань стає Федеріко, що приїхав в монастир - брат-близнюк самогубці. Брат покійного молить церковне керівництво не ховати нещасного на «ослячому кладовищі», святі отці обіцяють піти на поступки, якщо «відьма» визнається в змові з чортом. Жінку замуровують, залишаючи, втім, в стіні крихітний отвір. Затемнення - і фільм стрімко переноситься в наші дні, і ось уже російський олігарх Іван Рікалков в супроводі італійського афериста, який видавав себе за фінансового інспектора, прицінюється до занедбаної монастирській в'язниці. Але перетворити її в готель не просто - тут свої «постояльці»: в старих келіях мешкає вампір - той самий кардинал, що сотні років тому таємно керував полюванням на відьом; та й інші святі отці дотягли до ХХI століття без істотних змін. Але що ж стало з сестрою Бенедетто? ..

Патріарх Марко Беллоккьо - герой італійського кіно, серед його шедеврів - етапні «Кулаки в кишені» (I pugni in tasca, 1965) і «Здрастуй, ніч» (Buongiorno, notte, 2003), він - безумовний авторитет для колег - навіть великий Бертолуччі схиляється перед його одержимістю і творчої бескомпромісснос ма. «Кров моєї крові» - одна з найзагадковіших робіт майстра, гіпнотизуюча недомовленістю. Критика католицької церкви - одна з генеральних ліній Беллоккьо - присутній, але не домінує в цьому витонченому висловлюванні про життя вічне, розраховувати на яку може тільки чиста краса.

І. Друженко
С. Малий

Немає коментарів:

Дописати коментар