Интернет реклама УБС

24.03.16

«Незабутня Квітка» розгортає свою діяльність в Україні

У рамках українсько-американського благодійного проекту «Незабутня Квітка» заплановано концертний тур по містах України. Зібрані кошти будуть направлені на потреби онкологічних центрів та придбання пересувних мамографів для профілактики та лікування раку. 
Про це  повідомив засновник проекту продюсер українського походження Алекс Гутмахер на прес-конференції з проблематики захворюваності на рак молочної залози. 
Засновано благодійний проект «Незабутня Квітка» у США в 2007 році. Він присвячений творчості американської співачки українського походження Квітки Цісик, яка померла від раку молочної залози. Його головна мета – єднання україномовних громад світу завдяки українській пісенній культурі та благодійність (збір коштів для закупівлі медичного обладнання).
Заступник міністра охорони здоров’я України Роман Василишин повідомив, що Київ та Київська область загалом  забезпечені стаціонарними мамографами. Але в інших містечках та селах України такої апаратури нема. 
«Виявлення пухлини на ранніх стадіях дає  можливість  найбільш ефективного лікування»,  - зазначив головний онколог Києва Дмитро Осинський. «На жаль, залишається великий відсоток занедбаності, коли хвороба виявляється на третій чи четвертій стадії. В таких випадках лікування не завжди дає результат». 
Дмитро зауважив, що на сьогодні в Києві зареєстровано більше 13 тис. жінок, хворих на рак молочної залози. За світовою статистикою це захворювання на першій стадії виліковується у 98% випадків, а його раннє лікування обходиться дешевше.
Окрім того, головний онколог Києва повідомив, що трапляються захворювання на рак грудної залози і в чоловіків (1-2%). Це близько 100-150 випадків на рік. 
Найвагомішим результатом з часу започаткування проекту стало придбання пересувного мамографа для профілактики раку молочної залози серед жінок Вінниччини, після концерту 17 жовтня 2015 року у Вінниці. За словами засновника проекту Алекса Гутмахера, вартість такого мамографа - близько 160-180 тис. доларів.  
Нагадаю, що в березні-квітні 2016 року в рамках проекту заплановано благодійний концертний тур по містах України: Вінниця (26 березня 2016 р.), Полтава (29 березня 2016 р.), Львів (1 квітня 2016 р.) та Одеса (5 квітня 2016 р.). У концертних імпрезах проекту візьмуть участь – Оксана Білозір, Віталій Козловський, Оксана Муха,  Назар Савко та місцеві творчі колективи. Всі кошти від благодійного туру будуть направлені на потреби онкологічних центрів.

Автор:Іванка Ухаль

Немає коментарів:

Дописати коментар