Интернет реклама УБС

25.05.16

Брехунів повинні карати за брехню


Колосян 3: 8-10 «А тепер ви відкладіть все оте: гнів, лють, злобу, лихослів'я, од уст ваших, не кажіть неправди один на одного, позбувшись ветхої людини з її ділами  та зодягнувшись в нову, що відновлюється для пізнання за образом свого Творця ».
Господь ненавидить брехню
  Притчі 6: 16-19 «Ось шість, що ненавидить Господь, сім, що є мерзенністю для душі Його: очі горді, язик брехливий і руки, що кров неповинну ллють, серце, що плекає злочинні думки, ноги, що сквапно біжать на лихе, свідок брехливий, що брехню роздмухує, і хто розсіває сварки між братів ». 12:22 Притчі «Мерзенність перед Господом - вуста брехливі, а ті хто говорить істину - благоугодні йому».


  Праведні  і справедливі покликані ...

    Ненавидіти  брехню (Притчі 13: 5 «Праведник ненавидить неправдиве слово, безбожний же чинить лихе і безчестить себе»);
    Уникати брехні і відкидати брехню  4:25 Ефесянам «тому, відкинувши брехню, говоріть кожен правду ближньому своєму, бо ми один одному члени»;
    Не виявляти повагу до брехунів і не шукати їх доброго ставлення. Псалтир 100: 7 «Не буде жити в домі моєму той хто чинить  підступно; той хто говорить брехню не залишиться перед очима моїми »;
   
Покарання за брехню 
   Брехня є гріхом. А кожен гріх карається. За брехню Господь карає дуже строго: 6 Притчі: 12-15 «Людина нікчемна, чоловік злочинний, він ходить з лукавими устами, він моргає очима своїми, говорить ногами своїми, дає знаки пальцями своїми; в його серці лукавство виорює тільки зло повсякденно, сіє розбрат. Тому нагло приходить погибель його, буде раптом побитий - без зцілення ».

   Крім того, Біблія попереджає всіх брехунів про те, що ...

    Брехуни Царства Божого не успадкують: Одкровення 21:27 «І не ввійде до нього [в Небесний Єрусалим] ніщо нечисте, ані той, хто чинить мерзенні справи й неправду, але тільки ті, які написані у Агнця в книзі життя»; 22 Одкровення: 14-15 «Блаженні ті, що творять заповіді Його, щоб мати право на дерево життя, і ввійти в місто воротами. А поза ... - кожен, хто любить та чинить неправду »;

    Брехуни будуть викинуті в вогняне озеро: Одкровення 21: 8 «А лякливим, і невірним, і паскудним і вбивцям, і розпусникам, і чарівникам, і всім брехунам доля в озері, що горить вогнем і сіркою. Це друга смерть »;

    Брехунів чекає погибель: Псалтир 5: 7 «Ти погубиш тих, хто говорить брехню; кровожерним і підступним гребує Господь ». Ця погибель прийде від Господа!

    Пощади брехунам не буде: Притчі 19: 5 «Свідок брехливий не буде без кари, а хто брехню говорить, не спасеться».

    Брехунові закритий доступ до спілкування з Господом: Псалтир 23: 3-5 «Хто зійде на гору Господню, і хто буде стояти на місці святому Його? Той, у якого руки та щиреє серце, хто не клявся душею своєю даремно і не божився ложно, - нехай носить він благословення від Господа і милість від Бога, Спасителя свого ».

    Кожен з нас знає, що брехати - недобре, але, тим не менш, слова неправди періодично злітають з наших вуст.

   Все просто і зрозуміло: не бреши.  Брехня або прикриває вже зроблені нами гріхи, або є першим кроком до здійснення чергового гріха. Намагайтеся не робити того, за що вам буде соромно перед Господом Богом, людьми і самим собою, і тоді ви не будете потрапляти в ситуації, вихід з яких можливий тільки за допомогою брехны. Намагайтеся не грішити і не робити таких вчинків, які вам би довелося прикривати брехнею.

 Найбільше покарання для брехуна - недовіра до нього тих людей, яких він систематично обманював. Втратити аудиторію, що складається з потенційних «спонсорів», співчуваючих слухачів і просто довірливих лохів ... для брехуна - означає втратити багато чого в житті.

Йому більше ніхто не вірить, сам він собі теж не вірить. Життя-маскарад закінчено. Маски зняті. А без маски залишилася сіра сумна істота.

А ще позорище - якщо тебе припирають до стінки і викривають у брехні, а, тим більше, публічно.


 Стародавні мудреці казали: "У брехуна повинна бути пам'ять Бога". Дійсно, ставши на шлях брехні, важко запам'ятати що, кому, коли ти наплів. Виходячи з цього, найкращим покаранням для брехуна буде слабка пам'ять. Тоді він швидко відучитися брехати, або ж буде битим.

Підготували:
С. Малий
В. Друг

Немає коментарів:

Дописати коментар