Интернет реклама УБС

22.05.16

Боротьба з корупцією? Що можеш зробити ти?

19. 05. 2016 року в Києві відбулася презентація кампанії «Антикорупційна карта ремонтів Києва» Галини Янченко  .
Галина Янченко – громадський і політичний діяч? випускниця програми FLEX-2004, депутат Київради VII скликання (2014-2015 рр.), засновниця і керівник Антикорупційного штабу.

Питання корупції на сьогодні залишається невирішеним. І це один з чинників, який стоїть на заваді суспільному прогресу. 
Під корупцією ми розуміємо  протиправну діяльність, яка полягає у використанні службовими особами їхніх прав і посадових можливостей для особистого збагачення; підкупність і продажність громадських і політичних діячів.
Як подолати корупцію? Подолати корупцію можна тільки тоді, коли вона стане ворогом №1для тотальної більшості населення. Тобто до боротьби має залучитися максимальна кількість людей.
Це один з принципів роботи антикорупційного штабу міста Києва. Інший – боротьба на місцях ( у 2016 році з’явилося ще 5 регіональних штабів по боротьбі з корупцією).
Антикорупційний штаб міста Києва провів моніторинг держзакупівель, у результаті чого  було з’ясовано, що найбільше грошей украдено з тендерів на проведення ремонтних робіт. Це елементарно, адже якість виконання таких робіт важко проконтролювати.  І на прикладі ремонтів доріг з’ясуємо, що краде у нас корупція?
- час (швидкість пересування);
- здоров’я (аварії на дорогах);
- достаток ( ремонт автомобілів);
- життя (смерть у ДТП).
Багато хто стикався з подібною проблемою, коли столичні бюджетні кошти, виділені на ремонт житлових будинків та соціальних об’єктів , безслідно зникають. 
Сьогодні завдяки інтерактивній карті ремонтів Києва маємо змогу «долучитися до боротьби з корупцією на прикладі  свого будинку».  Як працює карта? На карті позначено 1393 об’єкта, які відремонтували на суму 267 млн. грн. Об’єкти розбиті на 4 категорії: житлові будинки, навчальні заклади, медичні заклади та соціальні і культурні установи – кожен тип об’єкту має окрему позначку, можна «включати» і «виключати» певні типи об’єктів, нажимаючи на панель зліва.
Натиснувши на об’єкт, ви бачите по ньому всю інформацію про назву, адресу, суму, витрачену на ремонт, перелік ремонтних робі та терміни виконання. Це інформація з офіційних відповідей від КМДА. У разі, якщо вона не відповідатиме реальному ремонту, або  вартість завищена, можна звернутися до працівників штабу ( на сайті зазначені контактні дані). 
Покликання на сайт: shtab.net 
Проте карта має і свої обмеження, адже не кожен має доступ до мережі  Інтернет, її не можна використати в режимі офлайн. Тому зараз розробляються інші можливі варіанти розповсюдження інформації. Що можеш зробити ти? – допомагати волонтерам розклеювати оголошення (ліва панель на сайті, де власне подана вся інформація  про окремі об’єкти) на житлові будинки за відповідними адресами; – разом з професіоналами аналізувати скарги громадян;  – займатися підготовкою заяв про злочин.
До проекту вже долучилися понад 70 волонтерів. Давайте боротися з корупцією разом?

Олена Нужна

Немає коментарів:

Дописати коментар