Интернет реклама УБС

22.04.17

Фотовиставка французського фотохудожника Дані Олів'є

Виставка робіт унікальної творчості відомого французького фотохудожника, що працює в жанрі арт-ню, Дані Олів'є (Dani Olivier) проходить в Києві з 20 по 30 квітня в галереї Київської організації Національної спілки художників України "Митець" (вул. Велика Васильківська 12).

Дані Олів'є - паризький фотограф (народився в Парижі в 1969 році), що створює свої роботи шляхом проектування складних світлових ефектів і зображень на оголені тіла своїх моделей. Він не використовує для створення фотографій ретуш та будь-які графічні програми. Роботи створюються на чорному тлі без одягу, косметики і аксесуарів. Художник використовує першокласні, ультрасучасні світлові проектори та камери, щоб
відобразити свій власний скомпонований дизайн на тілах. Ці жінки - його полотно. І цей полотно абсолютно позбавлений шовіністичних тенденцій.

Роботи Дані Олів'є друкуються на полотнах у великих форматах (80х110см, 70х100см), за рахунок чого досягається унікальний художній ефект.Дані Олів'є - унікальний французький фотограф, який створив власний стиль у фотографії. Кожна його робота - жива фотографія, створена за допомогою авторських технік зйомки без використання ретуші, макіяжу і аксесуарів.

Біографія

Дані Олів'є народився в 1969 році в Парижі, де живе і працює донині.

Він зацікавився фотографією ще в дитинстві. Будучи студентом-математиком, Олів'є проводив безсонні ночі, проявляючи плівки і працюючи з негативами на кухні своєї квартири-студії. Другу вищу освіту він отримав за фахом «менеджмент» і, забувши на час про своє хобі, в 1997 році створив Multimedia Press
Group - компанію, що спеціалізується на видавництві журналів та книг на французькому ринку.

До фотосправи Дані Олів'є повернувся на початку 2000-х. У 2008 році він створив перший експериментальний еротичний проект з використанням світла. У 2010 році в Києві була організована дебютна персональна виставка французького фотохудожника, яка принесла йому широку популярність і суспільне визнання.

На даний момент Олів'є активно співпрацює з багатьма відомими журналами та готує кілька виставок в Центральній і Східній Європі.

Творчість

Дані Олів'є - прихильник простоти фотозйомки і чистоти одержуваних зображень. Він повністю відмовився від використання складних декорацій, макіяжу, одягу, аксесуарів, різних фільтрів і графічних програм. Всі спецефекти, за винятком вирівнювання контрастів і рекадрування, мають місце бути тільки під час роботи в студії.

Свій стиль фотограф називає «абстрактна нагота», так як головними джерелами натхнення для нього служать світлові абстракції і оголені жіночі тіла.
Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар