Интернет реклама УБС

26.06.17

Свято Купайло на КолоДАР Фест.







Надзвичайна, найчарівніша подія літа, свято кохання, зрілості та радості Купальську ніч у рамках фестивалю КолоДАР Фест Купайло пройшла з 25 на 26 червня в Парку партизанської слави.
Загалом на КолоДАР Фест Купайло  всіх чекала яскрава програма від різних творчих колективів, подарунки  та сюрпризи від друзів та партнерів фестивалю, виставка-ярмарок предметів народної творчості та смачна вегітаріанська кухня. Протягом свята працював творчо-розважальний куточок для ваших діток.
На КолоДАР Фест всі присутні змогли одночасно доторкнутися до автентичної стародавньої традиції святкування свята Купайло, прийняти участь у сакральному купальському обряді, отримати силу усіх чотирьох стихій, також прийняти участь у сильних майстеркласах від найкращих майстрів духовних, езотеричних, розвиваючих практик різних народів та світоглядів. 
Неперевершеними під час купальського обряду були провідники - подружжя Оксана та Світовид, які із натхненням та великою енергією чудово відтворили його сакральність та автентичність.  Спочатку про себе заявила жіноча енергія Лади через маленький дощик, який усіх окропив небесною водою, а потім із-за хмар пробилася чоловіча енергія Сварога, освітивши небо і землю небесним вогнем Сонця через його промені. Боги почули прохання людей та благословили учасників обряду, а разом і з ними Україну-Русь та всіх українців на перемогу та велике майбутнє нашої землі, із якої почалося духовне відродження людства.   
Свято Купайло – це одне з чотирьох основних колодарних Свят. Купайло – це Свято літнього Сонцестояння. В цей час Сонце перебуває у найвищій точці, тобто у куполі, тому дні найбільші, а ночі найкоротші. Все на Землі отримує найбільше тепла і світла, визрівають зерна і плоди. Купайло є богом плодючості. Зображують його з ознаками чоловічого початку і могутньої запліднюючої сили.
  Це Свято кохання, зрілості, наповненості, самодостатності і трансформації. Суть Свята полягає в духовному переході Дажбога від лику Ярила, до лику Семиярила, що є переходом від юнацького буяння до свідомого життя, спрямованого до об’єднання у Родини та на шлях до найвищого Світла. Також, – це свято є поєднанням чоловічого і жіночого початків, це поєднання Вогню і Води, на Святі це образ Купайла і Марени, які уособлюють у собі чоловіче сонячне і жіноче водяне Божества.
  Купальська ніч духовно єднає людину з природою, возвеличує побут, запалює, освітлює почуття і кохання молодих сердець. В давні сакральні часи, наші пращури на це свято зачинали дітей. Народжувались вони на великдень, переважала у них чиста, світла сила і могуть духу їхнього була величезна. Творили вони великі дива і світлі справи.
Свято вдалося, обряд було проведено не перевершено, усі були веселі та раділи життю.  
Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар