Интернет реклама УБС

01.07.17

Як написати статтю

Чи задумувались ви колись скільки людей у всьому світі пишуть статті, книжки, ведуть блоги?  Напевно, зараз кожен відчуває себе журналістом. Пости у соціальних мережах, публікації інформації на своїх сторінках. Здається,  інформації настільки багато, що прочитати її всю просто неможливо. Так, пишуть усі та чи знають вони базові правила, як треба писати професійно, однозначно, що ні. Але це було б дуже корисно знати для тих, хто вважає написання текстів своїм призванням. Чим більш грамотно, цікаво і правильно написана стаття тим більш вона цікава читачу.
Приблизно всі покрокові поради, як правильно писати статі та інші тексти зводяться до одних і тих самих базисів:
1) Найголовніше – це писати статтю з душею. Писати про те в чому розбираєшся або хочеш розібратися. Виробити свій власний стиль, який не схожий ні на кого іншого. Щоб прочитавши текст відразу можна було здогадатися хто його автор.
2) Після вибору теми потрібно зрозуміти, як саме цю тему ви хочете подати громадськості. Адже, завжди існує декілька поглядів на одну й ту саму проблему. Вибравши свою позицію, притримуйтесь її протягом усієї статті.
3) Далі треба обрати заголовок. Правильно обраний заголовок - це половина успіху. Саме він  приваблює читачів, неправильно сформований заголовок може відвернути увагу від прочитання статті. Найбільш цікавлять читачів заголовки зі знаком питання. Коли ставиться питання, то відразу ж хочеться дізнатися відповідь на нього, тому читач і починає читати статтю.
4) Обсяг статті теж є дуже важливим. Найкраще коли вона займає 1-2 сторінки, такий об’єм є оптимальним. Дуже важливо утримати цікавість і увагу читача, а чим більший текст тим більша імовірність, що його прочитають не до кінця. Якщо текст більший ніж на 2 сторінки, то треба зуміти так побудувати статтю, щоб найцікавіша інформація була на кожній сторінці й була пов’язана між собою. Кількість слів в реченні теж не має бути завеликою 7 плюс, мінус 2 слова найоптимальніший варіант.
5) Після треба прописати план статті на папері. Це допоможе вибудувати думки в тексті в логічній послідовності.
6) Важливим є також написання першого абзацу статті. Прочитавши його читач для себе вирішує читати статтю далі чи ні. Тому він має його зацікавити.
7) Далі має бути основна частина, де повинна міститися найважливіша інформація і роздуми, до яких підводить вступ.
8) І обов’язково висновки або натяки на роздуми щодо проблематики статті.
9) В кінці треба перечитати статтю. Вивірити на помилки і повторення. Вичитувати треба один два рази, якщо більше, то кожного наступного разу будуть знаходитися нові й нові деталі, які вас не задовольнятимуть, так можна ніколи й не написати статтю.
10) Ваша стаття має бути унікальною і не просто переписаною з якогось джерела. Бо взагалі,  навіщо тоді писати, переписувати одне й те саме по декілька разів.
Це основні поради до яких зводиться написання статті, але кожен може виробити для себе якісь свої правила, які будуть йому допомагати. Пишіть вкладаючи всі свої знання у текс, наповнюйте його цитатами, висловлюйте свої думки й головне не повторюйтесь.
Ольга Карлова

Немає коментарів:

Дописати коментар