Интернет реклама УБС

17.08.17

Ілон Маск: безнадійний мрійник чи пророк майбутнього?

Ілон Маск: безнадійний мрійник чи пророк майбутнього?
У десятилітньому віці йому купили його перший комп’ютер. У дванадцять він вже зумів написати свою першу програму та продати її за 500 доларів. У вісімнадцять вступив до унівреситету вивчати фізику. І бізнес. А вже через десять років його із гордістю вписали у список мільйонерів. Зараз же він є одним із найвпливовіших людей 21-го століття. 

Хто ж цей надзвичайно успішний чоловік, який зміг створити в реальності технології, які самому Рею Бредбер не снилися? Це – людина, яка в дитинстві занадто захоплювалася коміксами, і яка пообіцяла собі, що помре не на Землі, а на Марсі. Це – Ілон Маск. Символ нового покоління. Нового технологічного прогресу. Та нової вітки людського життя.

Коли Ілона Маска запитали, коли до нього найчастіше приходять його неймовірні ідеї, він відповів, коли він приймає душ. Коли його запитали, яка ж його справжня мета, він сказав, що хоче спасти світ. Ілон Маск, власник багатомільярдних компанії, не схожий на типових «сильних світу цього» і його скоріше можна побачити в компанії друзів за чашкою кави, чим у броньованих кабінетах висотних будівель із десятками охорони. 

Голова Tesla Motors дав обіцянку собі і всьому світові, що до 2025 року він побудує гігафабрику (для виробництва акумуляторів електромобілів), запустити нові моделі електромобілів, збільшити запас ходу електромобілів Tesla до 1 тисячі кілометрів на одній зарядці, зробити свої автомобілі повністю автономним, подвоїти кількість електрозаправок, зробити багаторазові ракети реальністю, зробити подорожі в космос безпечними для людини і т.д. І, ледве не забули, цей божевільний геній хоче відправити людину на Марс. Так, до 2025 року. Буквально через 7 років, якщо він дотримає своєї обіцянки, ми нарешті зможемо побачити, чи були оповідання фантаста Рея Бредбері про Червону Планету правдивими.

Хтось скаже, що це справді не можливо. Хтось назве його занадто амбіційним. Хтось скаже, що йому вже затьмарило голову з тим космосом. А хтось почне відкладати гроші на таку бажану мандрівку космосом. Хто правий? Та всі праві. І ті, хто вважають Ілона Маска божевільним, і ті, хто вважають його таким собі пророком майбутнього. 

У свої 46 років він зміг стати справжньою «Залізною людиною» (до речі, саме він є прототипом однойменного супергероя із коміксів). Біл Гейтс, Стів Возняк та Стів Джобс вже перестали бути «топовими» прикладами для наслідування та обожнювання молодих поколінь. Вже всі мають смартфони та планшети, вже всі по встановлювали на них останнє програмне забезпечення, вже всім досить-таки набридло листати новини у Facebook. Але нікому ще не набридло дивитися вночі уверх та думати що ж там насправді. Нікому не набридло мріяти про космічні подорожі та робити здогадки чи є все-таки життя на Марсі.

Нікому ще не набридло мріяти.

Ілон Маск не вважає себе генієм чи унікальною людиною. Він завжди віддає лаври та почесті людям, які на нього працюють. Він ніколи не вважав свою роботу чимось надзвичайним, говорячи про те, що всі ми в дитинстві хотіли стати космонавтами. Єдина його відмінність від нас в тому, що він зумів зберегти в собі ту «внутрішню дитину», яка із захопленням дивилася вночі на зірки і хотіла бути до них ближчою. 

Письменник Майкл Сіммонс виокремив такі основні речі, які відрізняють Ілона Маска від персічної людини 21-го століття. Його прізвище можна знайти чи не у всіх сферах економіки, бізнесу та технологій. Він застосовує всі здобуті знання на практиці (як можемо побачити, навіть досвід від прочитання наукової фантастики про польоти на Марс). І, нарешті, він досліджує. 

Ілон Маск є одним із тих людей, які, незважаючи на всі невдачі, досі може дивитися на світлу сторону і мріяти. Але крім того, що він думає про нереальні речі він їх ще і робить. 

На одному із інтерв’ю його запитали «Щоб ви могли порадити молодому поколінню, які хочуть бути схожими на вас?». Ілон Маск, навіть ні секунди не задумуючись, із посмішкою на обличчі відповів – «Мріяти про неохопні простори космосу та бездонні глибини океану. Навіть коли вам під шістдесят».

Дана Білоусова

Немає коментарів:

Дописати коментар