Интернет реклама УБС

17.09.17

Автостопом

Подорожувати особливо легко, коли ти не віриш у забобони.  Молодь завжди легка на підйом і ласа до нових вражень та подорожей. Людина , яка кожного дня працює, на роботі мріє про вихідні, про відпочинок. Коли ж він настає то саме час вирушати в подорож, змінювати свій внутрішній світ та своє світосприйняття.
Зараз дуже популярним стає автостоп. Це явище виникло, не вчора, але  саме сьогодні воно надзвичайно актуальне. Така актуальність зумовлена різними причинами й найголовнішою є вартість і постійне дорожчання квитків на всі види
транспорту. Автостоп - це вид безкоштовного переміщення, коли мандрівник на дорозі зупиняє та сідає у машину, яка їде до потрібного місця. Сьогодні такий вид подорожей пропагують у різних тревел-програмах та  блогах мандрівників.
Здебільшого автостоп стосується автотранспорту, але випадки водного стопу, стопу потягів і літаків теж трапляються. Коли ти їдеш автостопом це безкоштовно, але мається на увазі, що ти будеш у гарному настрої й весь час говорити з водієм. В Україні кількість прихильників такої практики з кожним роком збільшується. Популярним автостоп є у Європі, Україні та й в більшості країн світу.
Однак, трапляються винятки та обмеження. Так, у Європі заборонено стопити на автобані, а в Італії автостоп взагалі заборонений.
В Інтернеті можна знайти дуже багато порад як правильно автостопити машини. Перед першим досвідом з ними варто ознайомитися, а вже потім зрозуміти чи подобається тобі так подорожувати та виробити свої власні правила.  
Найбільше стоперів, людей хто займається автостопом, їде з Києва до різних частин України. Адже, саме з Києва прокладені траси у всіх головних напрямках. Стопити треба за містом, або на околицях міста, тоді більша ймовірність зустріти водія, який буде їхати у потрібному вам напрямку. Стоплячи машину не забудьте написати на великому аркуші паперу або картонці назву міста куди ви збираєтесь.
Розповідають безліч історій про те, що автостоп є доволі небезпечним, особливо коли їде одна дівчина або двоє хлопців. До дівчат, які їдуть по одинці часто можуть чіплятися водії, а двох хлопців водії взагалі не хочуть брати бо є ризик, що ті можуть обікрасти водія. Найбезпечніше їхати вдвох хлопцю з дівчиною й для таких пар водії охочіше зупиняються.
Існують групи та клуби авто стоперів різних вподобань. Вони можуть влаштовувати навіть масові автостопи, подорожуючи всією країною, автостопи за певним маршрутом. І саме вони можуть навчити новачка та дати йому цінні поради. 
Отже, якщо ти вирішив їхати стопом не вагайся, рушай, але краще знайти собі досвідченого товариша та рушайте разом. Цей вид мандрів  найкраще підходить молоді, адже є найменш затратним. Тож можливо в подальшому від здобуде більшого розвитку й будь-які можливі небезпеки можна буде виключити. 
Ольга Карлова

Немає коментарів:

Дописати коментар