Интернет реклама УБС

10.10.17

Чому осінь пора меланхолії?

Певно, осінь найскладніша пора року. Це зумовлено тим, що людський організм має перелаштовуватись під зміну кліматичних умов. І ця адаптація після літа триває довше ніж після інших пір року. 
Усе починається з авітамінозу. Восени ми перестаємо споживати таку кількість вітамінів, яку споживали влітку. Помилковою є думка, що наш організм може накопичувати поживні речовини та мінерали. Винятком є хіба що вітамін D, але і його запаси порівняно невеликі.
У додаткових вітамінах виникає потреба в період адаптації до нових температур, коли найбільш активно працює механізм саморегуляції. Восени наш раціон включає все менше і менше фруктів і овочів, ми починаємо відчувати слабкість, млявість.
Крім авітамінозу на нас починає діяти ще й постійна зміна температур. Адже, влітку температура на термометрі не зазнає великих коливань, на відміну від осені. З вересня по листопад включно, температура може змінюватися від плюсової позначки до мінусової. Ніколи люди так часто не скаржаться, що їм холодно, як восени. Навіть взимку ми більш адаптовані до змін температури й холоду, завдяки перевлаштуванню організму восени. 
Також, восени наш імунітет є найбільш вразливим. Це пояснюється тим, що більша частина енергії витрачається на саморегулювання та прилаштування до температур, а імунна система отримує менше живлення. Ми часто починаємо хворіти, з’являються масові вірусні застуди. Особливо вразливими в цей час стають діти, які контактують з великою кількістю дітей в садочку, у школі.  Дорослих небезпека застуди підстерігає в громадському транспорті та на роботі. Перехворівши один раз і не отримуючи необхідного живлення та стимуляції наш імунітет слабшає.
До всього цього додаються ще й часті дощі. Вони справляють на нас  здебільшого негативне враження. Від них перш за все псується настрій, з’являється емоційний дисбаланс. Наш організм за минулий сезон вже звик до сухої погоди, тому йому важко одразу перелаштуватися. А також, той ритм, який створюють краплі дощу, він заставляє наш мозок призвичаюватися до постійного шумового коливання. Через це восени нам постійно хочеться спати, наш організм таким чином зберігає накопичену енергію. Літня бадьорість змінюється осінньою млявістю.
Ми звикли звинувачувати осінню погоду в нашому сумному настрої та пасивності. Але головна причина криється в процесах у нашому організмі, де проходять адаптаційні зміни, і таким чином він підготовлюється до зими.
Тож просто їжте більше фруктів і овочів, гуляйте на свіжому повітрі, робіть гімнастику, спілкуйтеся з хорошими людьми та перестаньте звинувачувати у всьому погоду.
Ольга Карлова

Немає коментарів:

Дописати коментар