Интернет реклама УБС

18.05.18

Сергій Кирилов «Генетичний код»

16 травня 2018 - 22 травня 2018
Zavalnyi Art Centre (вул. Старонаводницька, 31)

Генна інженерія, генетична психологія, генномодифіковані продукти, генетичні захворювання – такий сьогоднішній статус-кво людства. Диктуючи нам свої правила, генетичний код сам став об’єктом пильного вивчення людини і часом – джерелом «ноу-хау», підказаних самою природою.
Універсальність і одночасно унікальність – дві характеристики нашої ДНК, що конструюють різноманіття форм життя на Землі, – стали основою для циклу живописних робіт маріупольського художника Сергія Кирилова. Дотримуючись еволюційного алгоритму, він відбирає все істотне і значиме для його робіт і відкидає непотрібне. Мета відбору – нова комбінація, абсолютно автономне, але при цьому «генетично» пов’язане з попередніми роботами, полотно.
Виникає ланцюжок горизонтальних зв’язків – від цілком відомих імпресіоністичних етюдів до експресивних абстракцій, де явища реального світу дематеріалізуются, трансформуючись в пластичну ідею.
Моделювання простору в його роботах – прерогатива кольору. Варіації технічних прийомів нанесення фарби (від дівізіонізма до дріппінга), вибудовування простору «вглиб» за рахунок контрасту світлого і темного, площини і «рельєфу» породжують нескінченні асоціативні ряди, очищені від оболонки повсякденності і будять в нас пласти генетичної пам’яті.




Немає коментарів:

Дописати коментар