Интернет реклама УБС

18.06.19

«В тиху гавань чи до нових берегів? Виклики та нові перспективи німецько-українського співробітництва»

14 червня в Посольстві Федеративної Республіки Німеччина в Україні, вул. Богдана Хмельницького, 25, Київ була проведен а дискусія «В тиху гавань чи до нових берегів? Виклики та нові перспективи німецько-українського співробітництва»
 
Внаслідок Майдану співпраця між Україною та Німеччиною посилилася у багатьох напрямках - спеціальні програми в галузі децентралізації, Українсько-німецький рік мов, різноманіття коопераційних проектів щодо розвитку громадянського суспільства стали значним імпульсом для розвитку двостороннього обміну. З українського боку виникли нові структури, такі як, наприклад, нещодавно заснований Український інститут, які надають нові можливості для двосторонньої підтримки.
Однак не всі очікування обох сторін справдилися, деякі з них, напевно, так і залишилися лише очікуваннями. Тому під час подіумної дискусії обговорювались питання як зробити майбутню співпрацю (ще) більш продуктивною? Які перешкоди виникають на шляху до співробітництва? Чому співпраця іноді не досягає поставленої мети? Як досягти тривалої співпраці з огляду на те, що у майбутньому обсяг виділених на це коштів може бути зменшений? Які структури потрібні для налагодження кооперації на партнерському рівні? Які виклики стоять на шляху двосторонньої співпраці?

У дискусії брали участь:

Вольфґанґ Біндзайль, Радник-посланник, Посольство Федеративної Республіки Німеччинав Україні, м. Київ,
кандидат наук Юлія Федів, виконавча директорка Українського культурного фонду, м. Київ
кандидат наук Ґізела Ціммерманн, керівниця Iнформаційного центру DAAD, м. Київ,
Александер Маркус, голова правління Німецько-Української промислово-торговельної палати, м. Київ.

Модерація: Денис Трубецкой, журналіст


Немає коментарів:

Дописати коментар