Интернет реклама УБС

18.06.19

ПОРУЧ Юрій Шаповал

13.06 – 26.06.2019

Київська галерея Triptych: Global Arts Workshop представляє нову живописну серію сучасного українського художника Юрія Шаповала про дивний і прекрасний світ, що знаходиться «ПОРУЧ» – світ божественної любові. Експресивні жанрові полотна з елементами маньєризму населені тендітними ангелами, які спіткають нас у вирішальні хвилини життя, коли ми маємо зробити важливий вибір, у моменти гострої небезпеки чи сильних переживань. Вони завжди готові протягнути руку допомоги.
 

⚜️Виставка триватиме з 13 до 26 червня 2019 року щодня з 11.00 до 19.00, вхід вільний.

Художник Shapoval Yura про символізм нової серії «ПОРУЧ»:

«Чи виникало у вас відчуття, що поруч з вами хтось є, навіть коли ви нікого не бачили? У мене виникало! Очі не здатні бачити духовний світ, який знаходиться навкруги нас. І він, на моє переконання, є більш реальним і логічним, ніж світ фізичний. Я зображую діалог між людиною і Творцем у янгольській подобі. Вірю, що така розмова виникає у кожного. Але чи вступати в це спілкування, чи вірити в чудо вирішує кожен самостійно».
 
Кураторка виставки і директорки галереї Myroslava Hartmond зазначає:

«Хоча сучасне мистецтво іноді торкається релігійної тематики, йому, скоріше, притаманне критичне ставлення до неї. У своїх нових роботах Юрій Шаповал не приховує того, що він вірить у Бога і в перемогу добра над злом. Віра митця знаходить втілення в експресивних жанрових полотнах, сповнених таємних смислів. Звертаючись до вічних питань сучасною візуальною мовою, вони занурюють глядача в захоплюючу гру».


ПРО ХУДОЖНИКА

Шаповал Юрій Олександрович – сучасний український художник, що надає перевагу техніці олійного живопису. Народився 17 серпня 1984 року. Закінчив Полтавський Національний технічний університет ім. Ю. Кондратюка. З 2010 року активно займається виставковою діяльністю в Україні та за кордоном. У 2015 році створив живописну серію «Григорович», в якій представив Тараса Шевченка в нестандартних образах, що відобразили проблеми і переживання українського суспільства. У 2016 році представив свої роботи у міжнародному проекті «Ukraine EXISTS»  (Нью-Йорк, Чикаго, Нью-Джерсі, Торонто). Роботи митця було представлено в Музеї історії Києва, Центрі сучасного мистецтва М-17, Музеї Мистецтв Прикарпаття та приватних галереях України. Живе і працює в м. Полтава.

ПРО ГАЛЕРЕЮ

Triptych: Global Arts Workshop – провідна українська галерея сучасного мистецтва, розташована в самому серці Києва. З 1988 року представляє найкращі приклади українського живопису, скульптури і фотографії в одному з історичних будинків «українського Монмартра» Андріївського узвозу. Наша креативна місія – будувати мости між Україною та світом, завдяки нашій різноманітній культурній програмі, що включає виставки українських і зарубіжних митців, лекції, конференції, воркшопи, покази фільмів, а також дослідницьку і видавницьку діяльність.





  


 

Немає коментарів:

Дописати коментар