Интернет реклама УБС

09.08.19

Ігри, які навчають: 5 інтерактивів із Фанового антикорупційного пікніка

Літня пора надихає на пікніки та веселий невимушений відпочинок. Хочеться якомога більше часу проводити на свіжому повітрі, ловити сонячні проміння та насолоджуватися теплими літніми вечорами. Але, разом з тим, треба залишатися в русі, розвививатися і вчитися новому.

Центр «Ейдос» вирішив все це поєднати і провести в парку Шевченка Фановий антикорупційний пікнік, на якому ми спілкувались, грали в ігри та навчались. 
Виявляється, навіть найсерйозніші теми можна подати цікаво та інтерактивно.  
Через величезний масив текстової інформації людям все складніше сприймати сухі лонгріди та лекції. Тому в навчальний процес зараз все більше додають інтерактиву та розваг.  Навіть виникло таке поняття як «інфортеймент» — це корисна інформація, яка водночас розважає. Такий підхід використовують і у своїй діяльності. Одним з методів інфортейменту є використання ігор. Розповімо вам про 5 інтерактивів, які використали на пікніку.

  1. Розгадайте шифр. Багато хто полюбляє дивитись фільми про шпигунів, і навіть уявляє себе на місці улюблених героїв. Тому, коли є нагода розгадати якийсь таємний шифр, це нереально захоплює. На нашому пікніку ми підготували завдання, в яких були зашифровані різні антикорупційні органи та інформація про них. Так захоплено про НАЗК, НАБУ та САП люди ще, мабуть, не читали. 
  1. Аліас або «Антикорупційна істерика». Основне завдання гри – пояснити іншим слово на картці, не використовуючи спільнокореневих слів. Таку техніку можна підлаштувати під будь-яку тему. На антикорупційному пікніку учасники із запалом пояснювали такі терміни як «корупційний ризик», «офшори», «відкат» та багато інших. По завершенню разом з гравцями обговорювали, які поняття для них були складними, і більше про них розповідали. 
  1. Ребуси і загадки. Не варто забувати і про класичні ігри. А ще краще вдихати в них нове життя. Ми, наприклад, використали ребуси як ключі до розгадки різних корупційних кейсів. Учасники як детективи розслідували корупційні справи, поступово отримуючи нові дані та будуючи причинно-наслідкові зв’язки. 

  1. Гра на асоціації «Діксіт». На картках гри зображені різні абстрактні ілюстрації. І завдання одних учасників придумувати асоціації до цих картинок, а інших – відгадувати. Ми обрали суспільно-політичну тематику для нашої гри і всі асоціації були на цю тему.  Тож довелося добряче пороздумувати над тим, як візуально виглядає укріплення гривні, пастки бюрократії та європейський курс України. 

  1. Вірю – Не вірю! Грали таку гру в дитинстві? Ми підготували різні тези на антикорупційну тематику та запропонували гравцям відгадати, що з цього правда, а що – ні. Тож наші учасники тепер знають, чи допомогла в боротьбі з корупцією в Індії купюра номіналом в 0 рупій, де найсуворіші покарання за корупцію та скільки Ляшко виграв в лотерею

Ну так що? Зіграємо?
Слідкуйте за нашими новинами та приходьте на наступні зустрічі! 
Захід проводився Центром «Ейдос» в рамках проекту «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «Взаємодія!» завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).



Про AGORA CLUB:
AGORA CLUB – місце інтелектуальних зустрічей.
Агорою називалась площа у давньогрецькому місті, яка була центром суспільного життя, найважливішим місцем торгівлі і підприємництва, театральною сценою, майданчиком для змагань і улюбленим місцем для інтелектуальних дискусій.
Ми ж хочемо створити сучасну агору як платформу для дискусій, нетворкінгу, спілкування з лідерами думок та інших цікавих форматів.
Ми піднімаємо суспільно важливі теми.
Ми ділимося проривними ідеями.
Ми уважно слухаємо і палко дискутуємо.
Приєднуйся!

Немає коментарів:

Дописати коментар