Интернет реклама УБС

01.07.21

Виставка Дениса Копилова “КОВЧЕГ “ЧОРНОБИЛЬ”: ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ


В Києві в Національному музеї 
Тараса Шевченка відкривається виставка Дениса Копилова артпроект «Ковчег “Чорнобиль”: перезавантаження», який має на меті здійснити кардинальну трансформацію відношення до чорнобильської зони зі знаку «мінус» на знак «плюс», оскільки саме ця ЗОНА стала притулком для численних тварин, що абсолютно безпечно живуть і розмножуються після їх символічного порятунку від головного хижака – людини – у Ноєвому Ковчезі природи.

Значна частина робіт – банери розміром 2,50 на 5,00 метрів були складовою грандіозної експозиції з 11 фото-творів митця у Прип’яті, присвяченої 35-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС, що розташовувалась просто неба у самому серці міста. На творах з частини «Ковчег “Чорнобиль”» глядач бачить великі фото тварин, зроблені Денисом Копиловим у різних куточках земної кулі, що розташовані у просторі чорнобильської ЗОНИ як символи перетворення цієї місцевості із зони смерті та занепаду на ЗОНУ ЖИТТЯ та ПОРЯТУНКУ. Роботи перебували у Прип'яті півтора місяці й тільки після ретельної перевірки та отримання усіх необхідних дозволів були перевезені у Київ.

Роботи з частини «Мутація» були створені автором у співавторстві з його мамою – Ольгою Копиловою – художницею, що вибірково розфарбовувала фотографії тварин, використані у проекті «Ковчег “Чорнобиль”», акрилом та гуашшю. У такий спосіб Денис візуалізує ідею уявних мутацій цих фото, що ніби піддались впливу радіації.

Даний артпроект став 50-ю ювілейною виставкою автора, що проходить під патронатом Кабінету Міністрів України, за підтримки WWF Україна, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Раніше роботи фотографа були представлені у 10 країнах світу.

Твори з проекту «Ковчег “Чорнобиль”» стали рекордом України у номінації «Найбільша площа фоторобіт авторської виставки» м. Прип’ять.

Арт-проект триватиме з 1 по 25 липня 2021 року.

Куратор арт-проекту: доктор філософських наук, директор Арт-центру «Альтер Его» – Світлана Стоян/

Відкриття виставки відбудеться 1 липня о 18:30.

ВХІД ВІЛЬНИЙ.


Немає коментарів:

Дописати коментар