Интернет реклама УБС

19.11.21

Що таке стрес і як з ним боротися?



Ми живемо в такий час , що потрібно кудись поспішати , дуже швидко і водночас ефективно виконувати завдання, іспити , до яких треба готуватися заздалегідь. Не тільки з цих причин виникає стрес.

Що таке стрес?

Стрес- захисна реакція організму на будь-які зовнішні подразники. Якщо людина має забагато стресу , то швидко виснажується.

В Україні 38% молодих людей у віці 25-40 років)і постійно відчувають тривогу про майбутнє . Про  це свідчать результати дослідження, проведеного міжнародною консалтинговою компанією Deloitte.

Зазначається, що частина молодих українців перебуває в стані стресу через пандемію коронавірусу, але таких серед них менше, ніж серед їхніх однолітків на заході: якщо у світі 44%  відзначають, що постійно відчувають тривогу про майбутнє, то в Україні таких – 38%.

Для українува головний фактор стресу – занепокоєння про добробут сім’ї: так вважають 80% опитаних Deloitte. Про довгострокову фінансову стабільність мріють 66% з них.

При цьому лише 28% українців у віці до 40 вважають, що стрес – це поважна причина, щоб взяти відпустку або відгул на роботі

Ознаки стресу:

Фізичні: втома, труднощі зі сном, проблеми зі шлунком

Когнітивні: занепокоєння, неуважність, кошмарні сни

Міжособистісні: дратівливість, проблеми на роботі в школі і т.д.

Емоційні: гнів, тривога, порожнеча

Як менше нервувати?

Змиритися з тим, що проблеми були є і будуть. Завжди буде потрібно щось вирішувати, будуть постійно різні проблеми та ситуації. 

- Повноцінний сон

Дайте організму гарно відпочити. В середньому потрібно поспати 7-9 годин

-  Будьте фізично активними

Під час фізичної активності знижується рівень гормону стресу, покращується настрій.

- Робіть те , що вам подобається і від чого ви отримуєте задоволення.

Стресу ми повністю уникнути не можемо, проте ми можемо зменшити його кількість і більше насолоджуватися життям

Наталія Коваль

Немає коментарів:

Дописати коментар