Интернет реклама УБС

19.11.21

Побороти телефонозалежність за допомогою телефону?


Автор

Ангеліна Вовк




Пригадуєте ті моменти, коли роботи так багато, що потрібно додати ще декілька годин в добу, а руки так і тягнуться до телефону. «Тільки перевірю соціальні мережі і одразу до роботи», - подумки кажемо собі, а в результаті переглядаємо вже 30-те відео і 147-ий мемчик. А дедлайни то горять… Що ж робити в такій ситуації, якщо не допомагають типові поради на кшталт вимкніть звук чи телефон, або ж відкладіть його подалі? Боримося з цією залежністю телефоном. Як то кажуть, клин клином вибивають.

Маємо для вас коротеньку і доволі просту інструкцію:

Крок 1. Морально налаштуйтеся на роботу. Не перевантажуйте себе думками про те, як багато справ на вас чекає. Робіть усе поступово і спокійно та усвідомте важливість того, що виконуєте.

Крок 2. Більш практичний. Відкрийте Play market або Apple store, якщо ви власник Iphone. В рядку пошуку введіть Forest або Focus Plant. Завантажте обраний додаток.

Крок 3. Тільки-но додаток було встановлено, можете ним користуватися. Обидва мають зручний інтерфейс і ви без проблем розберетеся що і до чого. Тим паче, що є спеціальні підказки для легкого ознайомлення з принципом дії.

Крок 4.  Розпочинайте свою роботу разом з цим помічником і ви зрозумієте, що телефонозалежність можна побороти за допомогою свого ж телефону.

Не сумніваємося, що у вас виникли питання, що це за додатки і як вони вам допоможуть. Розкриваємо «таємницю» продуктивності з цими застосунками. Вони створені у формі своєрідної гри, яка виконує функції таймера. Але це далеко не класичний таймер, який є у всіх телефонах. Коли вмикаєте його у додатку, у вас починає рости дерево. Доки ви вчитеся чи робите інші свої нагальні справи, цей маленький паросток стає повноцінним деревом. Щоб сфокусувати увагу на роботі, блокується доступ до інших додатків. Якщо ви вийдете з гри – ваше дерево загине. Чим більше працюєте – тим більшим буде ваш ліс. Додаток Forest, попри усе вище перераховане, має функції користування на вибір: для навчання, для роботи і з друзями. Обирайте, що вам до снаги і розпочинайте свою продуктивну роботу!

Що стосується застосунку Focus Plant, то він має дуже схожий принцип дії. Тільки під час вашої роботи у грі йтиме дощ, який ви потім можете використати для того, щоб підлити чарівну рослинку. Таким чином можна виростити велетенський сад у смартфоні і при цьому встигнути виконати усі свої справи. З легкістю можете й відслідковувати скільки часу ви витратили на роботу у той чи інший день. А пізніше й загалом кількість часу за тиждень, місяць чи більше.

Все доволі просто. Ці чудо-помічники допомагають сфокусувати вашу увагу не на телефоні та забавках, а на реально необхідній роботі. В якості нагороди ви матимете красивий ліс чи сад і, звісно ж, збільшення власної продуктивності та задоволення собою. До речі, такі махінації можна провести із дітьми, які часто сидять у телефоні та відмовляються чи відкладають у довгий ящик виконання домашнього завдання чи інших справ. Для них це буде не менш цікаво. Ще й змалечку вчитимуться тайм-менеджменту.

Немає коментарів:

Дописати коментар