Интернет реклама УБС

25.03.13

Нардеп пропонує прискорити виконання рішень ЄСПЛ в Україні

877981_3Народний депутат Сергій Лабазюк вніс до парламенту законопроект, який має на меті прискорення виконання рішень Європейського суду з прав людини.
Так, законопроектом № 2237 пропонується:
- Встановити, що протягом десяти днів з дня отримання повідомлення про набуття Рішенням статусу остаточного орган представництва готує та надсилає для опублікування в газеті не тільки "Урядовий кур'єр", а й «Голос України» стислий виклад Рішення українською мовою;
- Публікувати короткий виклад Рішення в найближчому номері, який виходить з дати отримання Рішення;
- Встановити обов'язок для держави здійснювати переклад та опублікування повних текстів Рішень українською мовою, в чинному Законі держава лише забезпечує такі заходи;
- Доповнити, що орган представництва має офіційний друкований орган, в якому публікуються матеріали практики Суду;
- Скоротити строк до десяти днів з дня відкриття виконавчого провадження, за рішенням якого Орган представництва надсилає до Державного казначейства України постанову про відкриття виконавчого провадження.
Необхідність прийняття таких змін С.Лабазюк пояснює тим, що Україна увійшла в десятку країн поряд з Болгарією, Грецією, Італією, Молдовою, Польщею, Росією, Румунією і Туреччиною, в яких систематично виникають затримки у виконанні рішень Європейського Суду. Крім того, дуже поширеними стали випадки неможливості виконання або виконання із запізненням рішень Європейського Суду.
Тому, як зазначає автор проекту, враховуючи важливість належного виконання Україною своїх зобов'язань як члена Ради Європи та сторони Конвенції про захист прав людини та основних свобод прийняття проекту Закону є дуже важливим.
Орленко В.
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар