Интернет реклама УБС

14.02.14

Тільки три сім'ї розшукують через міліцію своїх зниклих родичів-євромайданівців

За даними на 12 лютого в списках, опублікованих на сайті «Євромайдан SOS», значиться 66 осіб, які нібито пішли на Майдан і не повернулися додому. Проте в міліції зареєстровано лише три заяви про зникнення євромайдановців, що значаться в цьому списку. Про це повідомляє управління зі зв'язків з громадськістю МВС України. 
«Встановлено, що вказана в мережі Інтернет інформація не відповідає дійсності. Автори списку включають в нього неперевірені відомості, отримані з телефонних повідомлень громадян, які втратили зв'язок з родичами, і безпідставно вважають, що вони можуть бути на Майдані, - йдеться в повідомленні МВС. - На сьогоднішній день в столичну міліцію надійшли заяви про зникнення тільки трьох осіб, зазначених у списках, однак заявники не пов'язували зникнення своїх близьких і родичів з «Євромайданом». 
Разом з тим київська міліція все одно перевіряє дані про зниклих, викладені на сайті «Євромайдан SOS». Більшість з нібито зниклих, а це 43 людини, знайдено рідними: хтось втратив мобільний телефон і не зміг вийти на зв'язок, у когось телефон розрядився. Крім того, встановлено, що частина осіб у списках зниклих насправді розшукуються правоохоронцями за скоєння того чи іншого правопорушення. Деякі зникли з метою неповернення взятих в банках кредитів. Дільничні інспектори і інші співробітники міліції регулярно і тісно спілкуються з родичами зниклих, ніби-то перебуваючих на Майдані родичів, щоб вияснити, де ті знаходяться. І родичі активніше шукають, виходять на зв'язок із своїми родичами на Майдані, викликають зниклих до їх домівок.

Олександр  Радченко

Немає коментарів:

Дописати коментар