Интернет реклама УБС

09.02.14

Що важливіше: посада чи зарплата?

Люди задаються питанням: що важливіше-хороша, цікава робота чи висока зарплата. На це питання немає однозначної відповіді. Зрозуміло, ідеальна ситуація, якщо посада людини не тільки дає йому можливість займатися улюбленою справою, але і приносить хороший дохід, забезпечуючи гідний рівень життя. Але так, на жаль , буває далеко не завжди. Припустимо, і робота хороша, саме така, про яку ви мріяли; і розташована зручно, недалеко від будинку; і трудовий колектив - краще не придумаєш. А зарплата, на жаль, низька. І одній-то людині на неї важко прожити, а якщо у вас сім'я? Ось і доводиться думати: чи не поміняти таку посаду на іншу, більш вигідну.

Або, навпаки, зарплата дуже хороша, багатьом на заздрість. Сім'я забезпечена всім необхідним, можна їздити на закордонні курорти, робити покупки в дорогих магазинах і т.д. Але доводиться займатися нелюбою справою, буквально примушуючи себе, отримуючи масу негативних емоцій. Або колектив склочний, схильний до інтриг, а керівник - надто прискіпливий, примхливий, у якого сім п'ятниць на тижні. Тут вже деколи ніяких грошей не захочеш, адже нерви свої, не чужі.

Тому в даному питанні, як і в багатьох інших, треба намагатися дотриматися золотої середини. Якщо ви тільки почали займатися пошуками роботи, докладіть всіх зусиль, щоб підібрати найбільш оптимальний варіант. Він повинен більш-менш влаштовувати вас за основними показниками: службові обов'язки, розмір зарплати, місце розташування, морально - психологічний клімат у колективі. Заздалегідь налаштуйтеся на те, що абсолютно ідеального варіанту все одно не буде, адже чимось доведеться пожертвувати.

Якщо на нинішній роботі вас влаштовує все, крім розміру зарплати, подумайте, чи немає можливості домогтися її збільшення. Можна відверто поговорити на цю тему з керівником. Наприклад, учитель може попросити дати йому додаткові години або підробіток у бібліотеці, менеджер - попросити підвищення на посаді і т.п. Якщо ви на хорошому рахунку, як кваліфікований і дисциплінований співробітник, начальство майже напевно постарається піти вам назустріч.

Якщо ж ви твердо вирішили змінити роботу на більш вигідну в матеріальному плані, не поспішайте! Адже немає жодної гарантії, що наспіх підібране нове місце виявиться кращим. Спочатку наведіть справки, дізнайтеся, які професії в тій місцевості, де ви живете, є найбільш затребуваними і яка їх середньоринкова «вартість». Подумайте, чим конкретно ви хочете зайнятися, яку посаду обіймати, на яку зарплату претендуєте. І вже тільки після цього починайте пошук нової роботи.

Ольга Вялих

Немає коментарів:

Дописати коментар