Интернет реклама УБС

16.03.14

Російські війська стягнули на Перекоп в Криму БТРи та системи «Град»

Російські військовослужбовці облаштовують лінію оборони на Перекопі в Криму. Зокрема, обкопують БТРи. Про це повідомляє кореспондент «Головкому» з Криму. 

В районі Армянська були помічені реактивні системи залпового вогню «Град». Очевидці кажуть, що їх вже обкопали в полях по обидві сторони дороги на Армянськ. 

Нагадаємо, 1 березня Рада Федерації Федеральних зборів РФ одноголосно підтримала звернення президента Росії Володимира Путіна про введення військ в Україну. 

Джерело: Главком

Довідка.

БМ-21 «Град»

Бойова машина БМ-21 «Град»  — реактивна система залпового вогню радянського виробництва на базі автомобіля Урал-375. Представляє собою подальшу еволюцію «Катюші». В подальшому стала базою для інших систем.

Характеристики
Максимальна дальність стрільби 21000 м. Калібр снаряда 122 мм. Маса снаряда 66 кг. Кількість напрямних 40. Тривалість одного залпу 20 сек. Маса бойової машини 13000 кг. РСЗВ БМ-21 «Град» складається з:
Бойової машини на шасі «Урал-375»
- системи керування вогнем
- 122-мм некерованих реактивних снарядів
- транспортно-заряжаючої машини 9Т254

Призначення

Польова 122-мм дивізіонна реактивна система залпового вогню БМ-21 «Град» призначена для ураження відкритої і прикритої живої сили, неброньованої техніки і бронетранспортерів в районі зосередження, артилерійських і мінометних батарей, командних пунктів та інших цілей.

Українська модифікація БМ-21К

БМ-21 К створювалась на основі модернізації більш раннього зразку БМ-21 «Град». Машина зібрана з деталей вітчизняного виробництва, і є першою національною системою залпового реактивного вогню. БМ-21 К створена державним підприємством 100-й ХАРЗ сумісно з КБ ім. Морозова. Робота по створенню БМ-21 К почалася в 2001 році. Було прийняте рішення поміняти російську автомобільну базу УРАЛ-375 на українську КрАЗ-260 з 4-х дверною кабіною підвищеного комфорту. Експертна оцінка зразку озброєння становить 1 млн гривень.
Тактико-технічні характеристики

Потужність двигуна, в порівнянні з «Градом», збільшена на 60 к.с., і має 240 к.с., запас ходу був збільшений з 400 до 500 км. Суттєвим є те, що кожному з 5-ти членів екіпажу створені комфортні умови для роботи в бою. Основними перевагами БМ-21 К, по даних її створювачів, є збільшення її дальності ураження цілі від 20 до 40 км, нова система швидкої перезарядки, можливість ведення точного вогню з максимальною похибкою 90 метрів на відстані 40 км, поява супутникової системи спостереження і наведення на об'єкт, а також підвищення керованості реактивними пострілами.

Немає коментарів:

Дописати коментар