Интернет реклама УБС

13.12.14

Шалені студентські будні, якими вони є

Студентське життя не буде таким вже й «студентським» без досвіду проживання в гуртожитку, де щодня можна спостерігати картини недоспаних ночей – іноді від душевних посиденьок за гітарою чи грою в Мафію, а іноді – від підготовки до важливих екзаменів чи курсових, голодних фізіономій сусідів, які завжди готові прийти на допомогу та знищити добру половину твоїх харчів, шумних вечірок, на які , як правило, не прийнято кликати – вони відкриті для кожного, хто має запал та «ресурси». Дійсно, за роки в гуртожитку ви стаєте одним братством, де існують власні неписані правила та величезна солідарність, про яку іноді й не здогадуються дорослі чи «сторонні». Сьогодні я допоможу вам зазирнути «за куліси» такого життя і розповісти найцікавіші факти, які знають лише ті, хто хоч раз в житті мав нагоду жити, або хоча б «відриватися» в стінах так званого студентського лігва.
Студентська солідарність. Студент студента завжди зрозуміє, а тому в гуртожитку ще ніхто не помирав з голоду чи залишався без притулку. Без сорому можна постукати до будь-якої кімнати і запитати :«Є щось їстівне?» або « Можеш допомогти винести матрац на восьмий поверх?» Дев’яносто дев’ять відсотків молодих сусідів допоможуть, чим зможуть та ніколи не залишать в біді, навіть якщо особисто з тобою не знайомі.
Ресурсний потік. В студентському гуртожитку можна знайти все і всіх – молодих програмістів,талановитих перукарів, неперевершених поварів. Останнє діло для бідного студента звертатися в різні служби чи салони – більшість речей можна зробити і колективними зусиллями, трохи пошукавши у власних соціальних мережах потрібних людей – і вауля – усе готово. Так, в гуртожитку за шоколадку дівчатам робили прекрасні зачіски чи манікюр, який може по якості зрівнятися з найдорожчими салонами столиці.
Атмосфера. Як же часто траплялося, що корінні кияни з власним авто та квартирою в центрі міста приїздили в звичайне студентське «гурто» або відсвяткувати власний день народження чи закінчення сесії. Чому? Тому що це місце з особливою атмосферою, де все говорить про безтурботну молодість та взаємність. Один раз поживши в студентському гуртожитку ти на все життя запам’ятаєш той присмак свободи та незабутнє середовище.
НІ «холодильниковим» крадіям! Одне з головних правил студентського гуртожитку – заборона брати чужі харчі без дозволу їхнього господаря . Це найбільший студентський гріх, з яким бореться кожен представник студентства – правда хто як вміє: одні ставлять на холодильники маленькі замочки, інші – переносять його у свої кімнати.
Звичайно, таке життя має багато недоліків , деякі не витримують ритму та переїжджають на квартири та з жахом згадують той час, коли його діставали сусіди чи заважали займатися своїми справами. Я раджу завжди концентруватися на позитиві та просто «ловити кайф» від усього, що тебе оточує.
Будь-хто з тих, хто коли-небудь жив в студентському гуртожитку підтвердить: він ніколи не стане колишнім після такого шаленого досвіду, «школи життя», де неможливе стає можливим

Олена Бурутіна

Немає коментарів:

Дописати коментар