Интернет реклама УБС

13.01.15

Як українці оцінюють якість адміністративних послуг: чи змінилася ситуація за нової влади

Прес-конференція. 13 січня, 11.00
Організатор: Центр політико-правових реформ.
  Учасники: Віктор Тимощук - заступник Голови правління Центру політико-правових реформ; Ірина  Бекешкіна - директор Фонду "Демократичні ініціативи".
Питання до обговорення:
як українці оцінюють якість надання адміністративних послуг в Україні (видача різноманітних дозволів, довідок, паспортів, призначення допомоги тощо);
чи відрізняється якість адміністративних послуг в окремих містах України;
чи сприяла діяльність влади у 2014 році покращенню якості адміністративних послуг;
як часто громадяни дають хабарі за адміністративні послуги і чому вони це роблять.

Віктор Тимощук:
 Надавати адміністративні послуги зараз допомагають кошти Євроcоюзу, але якість послуг значно знизилась за останній рік. Але було отримано 80% позитивних відгуків за адміністративні послуги. Населення стало більше довіряти органам місцевого самоврядування. Хорошим кроком для подальшого розвитку стала б децентралізація.
Багато киян останнім часом стоять в черзі за адміністративними послугами. Більше 28% людей скаржились на цю проблему. На жаль Київ не є взірцем розбудови адміністративних центрів. Для вирішення цього питання потрібно передивитись кількість штатних працівників. Лідерами в цій сфері є Харків, Луцьк. Але по всіх інших параметрах вони не відрізняються від усіх інших міст. Такі затримки відбуваються тільки через черги, адже дуже мало персоналу на таку кількість людей.
На жаль нова влада зробила не так багато кроків для розвитку адміністративних послуг. Розбудові центрів сприяла більше за все місцева влада і Міністерство регіонального розвитку і будівництва. Позитивним рішенням влади був перелік адміністративних послуг. Також позитивним є призначення Кабінетом міністрів України Ксенії Ляпіної 9-го січня 2015 на посаду голови Державної регуляторної служби.
Ірина  Бекешкіна:
Було опитано багато людей стосовно хабарів. В різних сферах кількість людей які брали хабарі значно різниться. Можливо, хтось дав недостовірну інформацію про себе, а деякі просто відмовляли відповідати. Наприклад 17% міліціонерів, не враховуючи ДАІ, відмовились відповідати на це питання.
Існують дуже прості засоби боротьби з хабарництвом: звільняти, відправляти за грати таких людей і конфісковувати майно. Для вирішення цього питання також має бути задіяна громадськість і хорошим кроком стане вдосконалення законодавства стосовно хабарництва.
Малінін М. І.

Немає коментарів:

Дописати коментар