Интернет реклама УБС

22.01.15

СБУ затримала вісім інформаторів "ДНР", - Лубківський

Служба безпеки України у взаємодії з МВС та Генеральною прокуратурою здійснює широкомасштабні контр-терористичні заходи.

Радник глави СБУ Маркіян Лубківський написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, йдеться про запобіжні і профілактичні заходи, насамперед у зоні проведення антитерористичної операції, а також прилеглих до неї областях, насамперед у Харківській та Запорізькій.

У Харкові продовжує роботу створений силовиками штаб, який проводить активні оперативні заходи і займається розслідуванням вибуху у Московському районному суді, пише він.

"У контексті проведення контр-терористичних заходів та з урахуванням оперативної обстановки контррозвідниками СБУ була розроблена і успішно реалізована спеціальна операція "Трал"в рамках якої із залученням груп з міст Краматорськ, Костянтинівка, Красноармійськ, Волноваха, Артемівськ і Слов'янськ були реалізовані заходи з нейтралізації діяльності об'єктів нашої зацікавленості, причетних до інформаторскої мережі незаконних воєнізованих формувань т.зв. "ДНР" ", - йдеться в повідомленні.

За даними Лубківського, протягом 19-20 січня ц.р. оперативно-бойовими групами контррозвідки затримано 7 інформаторів - громадян України. Ще одного зрадника-інформатора - громадянина України контррозвідка СБУ затримала в Харківській області.

"Нейтралізація і затримання будуть продовжуватися. Ці заходи, які знаходяться в активній фазі, спрямовані на нейтралізацію оперативних можливостей розвідки т.зв." ДНР ". Враховуючи перебування затриманих осіб в ключових логістичних пунктах (залізничні вузли, автомобільні розв'язки, шляху проходження військової техніки) , актуальна інформація, яку вони збирали, становила особливий інтерес для розвідки т.зв. "ДНР" і могла призвести до значних втрат серед українських військовослужбовців, знищення військової техніки ", - зазначив радник голови СБУ. 

Лубківський Маркіян Романович. Український політик і дипломат. Радник голови СБУ. Народився 02.09.1971 року у Львові. У 1993 році закінчив Львівський державний університет ім.І.Франка (філологічний факультет, слов'янські мови та література). Лубківський Маркіян Романович володіє англійською, хорватською, сербською, польською мовами. 1995-1996 рр. - Аташе управління Європи і Америки Міністерства закордонних справ України. 1996-1999 рр. - Аташе, 3-й секретар посольства України в Федеративній Республіці Югославії. З лютого 2000 року - 2-й секретар управління політичного аналізу та планування МЗС України. З лютого 2001-го Лубківський Маркіян Романович 2-й секретар, з грудня 2001-го - 1-й секретар Кабінету міністра закордонних справ України. З лютого 2003 року - в.о. начальника прес-служби МЗС України, із серпня 2004-го - начальник прес-служби, речник МЗС України. З березня по грудень 2005-го - заступник державного секретаря України (Олександра Зінченка, Олега Рибачука). З грудня 2005 по грудень 2006 рр. - Радник президента України (Віктора Ющенка) - керівник головної служби гуманітарної політики Секретаріату Президента. З грудня 2006 по травень 2009 рр. Лубківський Маркіян Романович надзвичайний і повноважний посол України в Хорватії. З вересня 2007 по травень 2009 рр. - Надзвичайний і повноважний посол України в Боснії і Герцеговині за сумісництвом. З липня 2009-го - директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні. З 2012 по 2014 рр. очолював оргкомітет Євробаскету-2015. У вересні 2014 року Лубківський Маркіян Романович зайняв посаду радника глави Служби безпеки України. На цій посаді займається питаннями інформаційної політики та зв'язків з громадськістю СБУ, координує сферу комунікації української спецслужби з вітчизняними ЗМІ і світовим співтовариством.

М. Янченко
О. Дружів

Немає коментарів:

Дописати коментар