Интернет реклама УБС

04.12.15

Японія підписала програму співробітництва з ГУАМ й обіцяє Україні кошти на економічні реформи

Вчора під час 22-ої Міністерської зустрічі ОБСЄ (Белград, Сербія) відбулася зустріч ГУАМ – Японія, в якій взяли участь міністри закордонних справ України Павло Клімкін, Азербайджанської Республіки Ельмар Мамедьяров,, Грузії Георгій Квірікашвілі,, Молдови Наталія Герман, та Державний міністр закордонних справ Японії Йодзі Муто,. Про це в четвер, 3 грудня 2015 року, повідомляє Департамент політики і комунікацій Міністерства закордонних справ України.

Як зазначається в повідомленні, під час зустрічі було обговорено перспективи розвитку двосторонньої взаємодії як у контексті вирішення важливих регіональних та глобальних проблем, так і в рамках секторальної співпраці сторін.

Японська сторона підтвердила свою налаштованість на підтримку суверенітету та територіальної цілісності держав-членів ГУАМ. Сторони визначили такі пріоритетні напрями співпраці як зміцнення енергетичної безпеки та сприяння розвитку відновлювальної енергетики, просування спільного туристичного продукту країн-членів ГУАМ, попередження та ліквідація наслідків стихійних лих і техногенних катастроф, у тому числі поводження з відходами, розвиток медицини.

Клімкін та Муто підписали Програму співробітництва ГУАМ-Японія, яка спрямована, насамперед, на питання економічного розвитку регіону країн-членів ГУАМ і передбачає розробку конкретних секторальних проектів, підкреслюється в повідомленні.

4 грудня у Києві відбудеться церемонія підписання Угоди між урядом України та урядом Японії щодо надання Україні позики на політику розвитку для здійснення економічних реформ (Economic Reform Development Policy Loan). Як повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, угоду підпишуть прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, та посол Японії в Україні Шігекі Сумі,. У церемонії також візьмуть участь міністр фінансів України Наталія Яресько, та віце-президент Японського агентства міжнародного співробітництва Кенічі Таміоші,.

Джерело: Ерамедіа

Немає коментарів:

Дописати коментар