Интернет реклама УБС

01.12.15

Нацбанк спростив порядок відкриття і закриття рахунків

Відтепер банки під час відкриття рахунків можуть самостійно отримувати відомості про суб'єктів господарювання з офіційного веб-сайту розпорядника Єдиного держреєстру юросіб та фізичних осіб-підприємців

Національний банк України спростив порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземній валюті. Про це повідомляється на сайті НБУ.

Нацбанк спростив порядок відкриття банками рахунків суб'єктів господарювання. Відтепер банки під час відкриття рахунків можуть самостійно отримувати відомості про суб'єктів господарювання з офіційного веб-сайту розпорядника Єдиного держреєстру юросіб та фізичних осіб-підприємців.

При цьому регулятор передбачив обов'язок банку здійснювати верифікацію клієнта самостійно.

Крім того, запроваджено принцип мовчазної згоди у разі неотримання банком повідомлення від контролюючого органу про взяття рахунку на облік.

Постанова спрощує порядок відкриття рахунків для нерезидентів-інвесторів, передбачаючи можливість засвідчувати дійсність підписів на картці із зразками підписів нотаріусом іноземної держави.

Крім того, спрощено порядок закриття рахунків для клієнтів з незавершеними зовнішньоекономічними контрактами.

Регулятор також надав можливість фізичним особам отримувати на поточний рахунок іноземну валюту з-за кордону.

Крім того, постанова визначає порядок відкриття поточного рахунку опікуном на ім'я фізособи, визнаного судом недієздатним.

Відповідні зміни внесено до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків закріплені постановою НБУ №833 від 27 листопада і набирають чинності з 2 грудня.

Віктор Друг

Немає коментарів:

Дописати коментар