Интернет реклама УБС

25.01.16

Подорожі у Європі

Ось трохи порад, які можуть стати в нагоді тим, хто поїде в Європу самостійно. Всі врахувати неможливо, тому тільки те, що здалося важливим саме нам.

Якщо ви їдете до Європи самостійно на машині

Плануйте заздалегідь маршрут, реперні точки. Навігатор дуже корисний у дорозі. Не доводиться постійно звірятися з картою, щоб перевірити правильність маршруту. Однак, технічні пристрої мають звичай глючити, тому якісь основні точки на дорозі треба знати і мати інформацію в друкованому вигляді.
Намагайтеся їхати не більше 200-300 кілометрів на день, ну або хоча б не більше 500 км. Тому що це забирає досить багато часу, і така поїздка норовить перетворитися на гонку.
Як можна раніше стримайте апетити щодо відвіданих місць. Як правило, хочеться встигнути все за цю коротку поїздку, але це дуже складно, якщо звичайно ви при цьому збираєтеся і відпочити. Набагато краще вивчити більш детально одну країну, або декілька міст, ніж побачити сотню місць практично тільки з вікна автомобіля.
При пересуваннях найкраще заправляти бак, після того як він спорожнів наполовину. Ми стикалися з тим, що після 6 вечора, заправки закриваються і працюють в автоматичному режимі, і наші картки не приймаються автоматами (це у Франції).
Мережа доріг в Європі дуже розгалужена в порівнянні з Росією, заплутатися дуже легко.
Дуже корисна штука - інвертор. З ним можна зовсім не думати про що сіли акумуляторах в телефоні, фотоапараті або ноутбуці.
Пересування по автобанах, як правило, буде швидше, тому якщо треба просто доїхати з точки А в точку Б, то це варіант хороший. Але якщо ви хочете побачити цікаві місця і маєте часом, то геть автобани. По дорозі можна зустріти приголомшливі маленькі міста, як з казки, красиву природу, і багато іншого.
Подорож по Франції на автомобілі

Здешевлення поїздки до Європи

Продумуйте і дізнавайтеся якомога більше заздалегідь, якщо хочете зробити свою поїздку дешевше. Наприклад, те як будете добиратися з одного міста в інше, чи з аеропорту до міста (як правило завжди існують дорогі й дешеві варіанти).
Якщо їдете на машині, візьміть їжі з собою в дорогу, а також пальник з газом, на якій можна готувати. Часто зустрічаються паркінги зі столами і лавок, де можна відпочити і поїсти.
Поїдьте в теплу пору року, і тоді можна буде ночувати в наметі в кемпінгах за невелику плату, безкоштовно на паркінгах або в місцях, де вас особливо ніхто не побачить. Якщо ставити намет з настанням темряви, і зніматися з світанком, то навряд чи хтось вас помітить.
Якщо їдете поодинці або звикли до простих умов, то замість готелів, ночуйте в хостелах, ціни в яких зазвичай менше, і де можна вибрати, як кімнату, де живе 4-10 чоловік, так і індивідуальну. Плюсом ще є наявність кухні, де можна приготувати їжу.
Шукайте готелі через сервіс Хотеллук. Він показує ціни відразу у всіх системах бронювання. Тобто можна подивитися, скільки коштує один і той же готель в різних системах і вибрати там, де дешевше. Бронювати краще заздалегідь, на місці готель замучитеся шукати, особливо бюджетні.
Подумайте про варіант зі вписка або Каучсерфінг (що це таке). Тільки не варто ставиться до цього, як просто до безкоштовного житла, це насамперед цікаве спілкування, можливість дізнатися про країну і місто зсередини.
Ночуйте в аеропорту, коли в цьому є необхідність (ранній рейс) замість готелю, як правило, завжди можна знайти зручне місце, особливо за наявності пінки. Поліція ставиться лояльно до таких мандрівників.
Зробіть собі нехай і недорогу, але робочу медичну страховку. Тому що можливо доведеться витратитися на медицину, а вона не дуже дешева.
Використовуйте автостоп або кавотюраж у Франції для переміщень між містами.
Заздалегідь купуйте продукти у великих супермаркетах і ринках за низькими цінами, не чекаючи дорогих маленьких крамничок.
Користуйтеся макдональдсом, коли вам потрібен безкоштовний туалет, інтернет, і підзарядка електронних девайсів.

Автостопом по Європі
Коли ми їздили в Європу самостійно, то витратили близько 1000 євро за місяць подорожі на двох. Багато в чому це завдяки тому, що їхали на машині більшу частину шляху, невеликий відрізок проїхали автостопом, два перельоти вчинили авіакомпаніями-лоукостами, ночували в наметі, на яхті , і недорогих готелях, і майже не їли в кафе.

Євгенія Хроленко

Немає коментарів:

Дописати коментар