Интернет реклама УБС

06.01.16

Пам'ятки Кіпру

Серед досить великої кількості цікавих місць, розташованих на узбережжі Середземного моря пам'ятки Кіпру та Греції займають особливе місце практично у всіх путівниках багатьох туристичних фірм світу.

Місто Пафос і інші пам'ятки Кіпру
Історія Стародавньої Греції, як і всього Середземноморського узбережжя, досить щільно пов'язана з одним з найбільших островів Середземного моря островом Кіпр. При цьому основні визначні пам'ятки Кіпру в основному пов'язані з його древньою історією. Так зокрема, згідно з тими ж давньогрецькими міфами, на цьому острові народилася давньогрецька богиня любові і родючості Афродіта, яка народилася з морської піни і була віднесена вітром до берегів острова Кіпр.

Крім цього на острові вже в християнські часи починав проповідувати християнські істини і вчення про Ісуса Христа апостол Павло, який за традицією є засновником сучасної християнської церкви. І якщо говорити про пізніші часи з історії Кіпру, то своєю увагою, його не оминув і видатний оратор Римської імперії Марк Туллій Цицерон, послухати промови якого в сенат сходилися численні громадяни Пафосу. А, крім цього, Марк Туллій довгий час був проконсулом Кіпру, як намісник цієї території від імені Стародавнього Риму.

Пафос
Не менш цікаві факти з давньої історії острова Кіпру пов'язані з руїнами часу величних давньогрецьких храмів такого міста Кіпру, як Пафос. Є багато століть, не тільки центральним містом острова, але і його найбільш жвавим морським портом, який давав можливість кіпріотам вільно торгувати практично з усіма державами розташованими не тільки на узбережжі Середземного моря, а й сучасного Чорного та Азовського морів. І як свідчення значущості цієї острівної держави тим часів є і та обставина, що довгі роки Пафос був на Кіпрі єдиним містом, якому було дозволено карбувати власні монети, які на сьогоднішній день є великою рідкістю нумізматики.

І якщо ви дійсно вирішили здійснити подорож на Кіпр в місто Пафос, то крім відвідування так званих класичних пам'яток цього міста, постарайтеся відвідати «Купальні Адоніса», де за переказами в давньогрецький бог Адоніс краси приймав водні процедури разом зі своєю коханою Афродітою. При цьому варто пам'ятати, що з дітьми віку менше вісімнадцяти років відвідування цього псевдоісторичного парку просто не бажано, адже розташовані в ньому численні скульптури носять досить яскраво-виражений еротичний характер.

Як дістатися
В принципі дістатися до міста Пафосу та його пам'яток досить не складно, при наявності певної кількості грошових коштів і відповідної кіпрської візи, так як Кіпр поки не входить до Шенгенської зони, що деякою мірою стримує туризм на Кіпрі. А далі авіарейс на Никосию. І якщо у вас є відповідна туристична путівка, то дістатися до Пафосу і «Купалень Адоніса» рукою подати.

Євгенія Хроленко

Немає коментарів:

Дописати коментар