Интернет реклама УБС

27.04.16

Підготовка до Олімпіади: проблеми та перспективи


     25 квітня в прес-центрі інформаційного агентства “Інтерфакс-Україна” відбулась конференція на тему: “Готовність України до Олімпіади у Ріо-де-Женейро. Спорт з політикою. І поза нею”.
     Народний депутат ВРУ, срібний призер Олімпійських ігор з плавання, чемпіон світу та Європи –  Денис Силантьєв відзначив, що політика держави в галузі спорту та підготовки до участі в олімпіаді потребує більшої координації. “Українська збірна понизила планку у плаванні з перших місць Олімпіади на 30-і та 40-і. З’явилася практика виступу наших спортсменів від інших країн.”
     За його словами,  в Україні є талановиті спортсмени, які можуть показати набагато кращий результат, якщо їм не будуть заважати. Однією з причин незадовільних показників на олімпіаді є корупційні дії серед чиновників та клериків спортивних об’єднань, на які міністерство Молоді та спорту закриває очі.
     Народними депутатами на чолі з Денисом Силантьєвим були організовані парламентські слухання на тему: “Шляхи розвитку фізичної культури та спорту в Україні в умовах децентралізації” – з метою розвитку спорту в державі.
      За словам Боженкова Євгенія – голови всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства Спартак: під гаслом оптимізації відбувається значне скорочення чисельності дитячо-юнацьких шкіл і тренерсько- викладацького персоналу. “За минулий рік кількість учнів спортивних шкіл скоротилася майже на 30 тисяч осіб ”. Не менш важливим питанням є забезпечення належного викладання фізичного виховання у навчальних закладах, надання необхідної підтримки спору вищих досягнень.
     Співавтор та організатор всеукраїнського проектуHelpSport, директор Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання Інна Силантьєва розповіла про мету проекту – відбудова спортивної інфраструктури та популяризація спорту в Україні.  “ На даний момент було проведено два етапи проекту – аудит занедбаних спортивних об’єктів та фотосесія всесвітньо визнаних чемпіонів спорту на спортивних руїнах. В планах HelpSport старт реконструкції одного з об’єктів”.
     На завершення, відомий український плавець, багаторазовий чемпіон світу та Європи з плавання на короткі та довгі дистанції барсом –  Олег Лісогор – озвучив проблеми міграції українських спортсменів закордон; фінансування і надання пільг спортсменам і спортивним організаціям лише в рік проведення Олімпіади, хоча підготовка мала б розпочинатися за чотири роки; не бажання влади на місцях сприяти забезпеченню розвитку спортивної інфраструктури.

Ірина Жовтоног

Немає коментарів:

Дописати коментар