Интернет реклама УБС

15.06.16

Ефективний захист дітей від реклами пива – прямий обов’язок держави

14 червня в інформаційному агентстві “Інтерфакс Україна” відбулася прес-конференція на тему “ Ефективний захист дітей від реклами пива – прямий обов’язок держави”. Приводом до проведення заходу стала поява в розкладі пленарних засідань Верховної Ради законопроекту 2971-д на четвер 16 червня 2016 року – даний законопроект пропонує дозволити всюдисущу рекламу пива.
    Учасниками прес-конференції стали :
Тетяна Федунова – керівник Асоціації керівників шкіл м. Києва.
Констянтин Красовський – завідувач відділу контролю за тютюном українського інституту стратегічних досліджень МОЗ України.
Олександр Марченко – голова ГО “Міжнародний центр батьківства”.
Ігор Бандура – перший заступник голови Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн - баптистів.
Анатолій Козачок – заступник старшого єпископа Всеукраїнського Союзу Церков християн віри євангелістів-п’ятидесятників.
Священик Олекса Петрів – член департаменту Київської Греко-Католицької церкви  з питань зовнішніх церковних зв’язків.
Юлія Солоха – координатор коаліції громадських організацій “За тверезу Україну”.
     Під час виступу Юлія Солоха зазначила, що фактично законопроект 2971д виводить пиво з-під дії ЗУ “Про рекламу”,а це означає що у разі прийняття зазначеної ініціативи, рекламу буде дозволено 24 години на добу на ТБ, радіо, у місцях продажів, у всіх друкованих ЗМІ, засобами зовнішньої чи внутрішньої реклами, на шпальтах газет чи журналів призначених в тому числі і для дітей, всередині та назовні транспортних засобів, а також рекламувати на будь-якій відстані, навіть 1 метра біля шкіл, садочків та інших освітніх навчальних закладів, де навчаються діти віком до 18 років.
     Констянтин Красовський навів статистику, за якою реклама алкоголю, зокрема і пива – є одним з головних та найдієвіших інструментів залучення нових споживачів, особливо серед дітей та молоді. В Україні споживання починається вже з 11 років, а діти починають саме з пива – про це свідчать результати соціологічного опитування в межах міжнародного проекту ВООЗ “Здоров’я та поведінкові реакції учнівської молоді – 2014”. Згідно дослідження, серед напоїв, які вживають діти раз на тиждень – пиво, та слабоалкогольні напої. Пиво є першою сходинкою на шляху до споживання більш міцного алкоголю.
“Реклама алкоголю, в тому числі і пива, згубна тому що сприяє руйнуванню здоров’я нації і перш за все молодого покоління українців, впливає на руйнацію зв’язку і здорового наслідування поколінь та деформує базові світоглядні поняття співіснування в соціумі та патріотизму. Саме таку рекламу в масове використання на радіо та телебачення, сьогодні хочуть проштовхнути. Це прояви хижацької суті безбожної свідомості, носії якої заради прибутків  готові заживо зжерти свій народ, вони і їх спільники є внутрішнім ворогом України” – вважає Олександр Марченко.

Ірина Жовтоног

Немає коментарів:

Дописати коментар