Интернет реклама УБС

17.06.16

МЕНЕ ТУТ НЕМАЄ

16 червня в Музеї історії Києва відбулась презентація спецпроекту “Мене тут немає” в рамках тижня мистецтв Kyiv Art Week.

Художники звертаються до теми втечі від реальності, внаслідок чого формуються нові субкультури. Андеграундне життя, що існує паралельно загальносуспільним процесам, з кожним роком набирає все більших обертів. Причиною цього є прагнення уникнути сучасної реальності, в якій легко втратити орієнтири.

В проекті прийняла участь арт-група GORSAD, більше відомі за кордоном, аніж в Україні. Персональні виставки GORSAD проходили в Берліні, Лондоні, Нью-Йорку, а фотороботи можна знайти на сторінках авторитетних видань Dazed and Confused, VICE magazin, Libération та ін. Фотографії групи присвячені стилю сучасних рейверів, які усім своїм виглядом прагнуть протистояти нав'язливим стереотипам про красу, формуючи власну ugly-естетику.

В рамках дослідження теми андеграунду було представлено документальне відео, зняте британським виданням i-D під час проведення рейву СХЕМА, який на сьогодні є наймасштабнішим в Україні.

Також в проекті представлені фотороботи Майі Іви, Антона Шебетко, серія глітч-арту Андрія Сігунцова, інсталяція Назара Шешуряка, короткометражний фільм і перформанс Саші Нікітіної та серія індустріальних фотографій анонімної групи inndie_rage.

Альтернативна культура андеграунду, що вже давно є визнаною в усьому світі, в Україні до сих пір залишається поза увагою громадськості. Основна мета проекту познайомити широку публіку з роботами молодих художників і фотографів, героями яких стали представники покоління, що обрали життя поза суспільними процесами.

Під час відкриття відбулась презентація журналу про сучасну електронну музику ПІВНІЧ.

Спонсор: Аперол Спритц

Виставка “Мене тут немає”, що розташована на 1-му поверсі Музею історії Києва, триватиме з 15 до 28 червня 2016 р.

О. Майстренко

Немає коментарів:

Дописати коментар