Интернет реклама УБС

15.11.16

Нове позиціонування «ЕLDORADO»: новий брендінг, нові сервіси

Один із найбільших українських рітейлерів побутової техніки та електроніки «Ельдорадо», який багато років успішно працює на ринку, запроваджує новий рівень обслуговування. Найвищі стандарти сервісу обслуговування є основою концепції нової стратегії позиціонування бренду як надійного експерта в техніці. «Ельдорадо» залишає набуту за багато років цінність бренду - найвигідніша ціна - та будує нову сильну цінність - сервіс на всі випадки життя.
Ринок електроніки та побутової техніки з вересня 2015 р. до вересня 2016 р. виріс на 40% у гривнях. Протягом року збільшився продаж білої техніки (у гривнях): пральні машини - на 47%, холодильники - на 43%, морозильні камери - на 45%. Продовжується зростання продажів смартфонів - на 54% за рік. Такі цифри показує дослідження «Темакс», що проводить компанія GfK.
Портрет покупця змінився - сьогодні його не задовольниш лише якісним товаром чи демократичними цінами, він потребує відмінного сервісу. Люди розуміють, що асортимент товарів та ціни практично всюди однакові - у рітейлерів, в Інтернеті та звичайному магазині. Такий висновок випливає з результатів низки ґрунтовних сегментаційних досліджень, які впродовж 2016 р. провела українська компанія «Ельдорадо». Зокрема, з'ясувалось, що 33% покупок техніки здійснюються через несправність старої техніки, 28% - з метою полегшити та покращити життя рідним і близьким, а 11% покупок пов'язано із життєвими змінами (переїзд, нова робота, народження дітей тощо). Очікування покупців - це якісний сервіс та турбота до, під час та після покупки, існує багато сценаріїв покупок: купують в магазині 30%, купують в магазині і замовляють доставку 5%, купують в Інтернеті з доставкою 17%, купують в Інтернеті і забирають самостійно в магазині 19%. Найпопулярніші групи товарів, як в Інтернеті, так і в магазині - мобільні телефони, аксесуари для комп'ютера та техніка/прилади для кухні. 73% покупців або мають власні, або беруть у знайомих карти лояльності магазинів-продавців електроніки.
Результати дослідження стали поштовхом для розробки та запровадження нової стратегії позиціонування бренду «Ельдорадо» як надійного експерта в техніці. Оновлення бренду ознаменувалося запуском нових сервісів та послуг. На сьогодні компанія «Ельдорадо» успішно запустила дві нові послуги в усіх магазинах мережі у Києві та Київській області:
1. Легкий обмін та повернення.
Суть сервісу: якщо товар, куплений в «Ельдорадо», не підійшов чи покупець передумав ним користуватись, то його можна повернути або обміняти на інший у будь-якому магазині мережі. Для цього не обов'язково мати паспорт та чек. Така послуга доступна членам клубу «Ельдорадо», які можуть обміняти товар протягом 90 днів з моменту покупки.
2. Обмінна гарантія.
Суть сервісу: якщо з купленим в «Ельдорадо» товаром трапився гарантійний випадок, покупець може повернути товар у будь-якому магазині мережі і, при бажанні, не очікувати на ремонт техніки, а отримати нову.

Спеціалісти «Ельдорадо» продовжують розробляти нові сервіси та планують запровадити щонайменше 6 оновлених сервісів найближчим часом.
Крім того, компанія здійснила значне вдосконалення своїх стандартних сервісів:
Ріск-uр - значно розширено асортимент та пришвидшено доставку Гарантія низької ціни - «знайдете товар дешевше - повернемо 200% різниці» Знижка за старий товар (trade-іп) - «приймаємо старий товар і надаємо знижку на покупку нового»
Релонч нового сайту.

Сергій Цибульський, генеральний директор мережі «Ельдорадо»: «Експерти «Ельдорадо» розробили широку сервісну програму для підтримки своїх покупців; вивчаючи їхні потреби. Ми провели ряд глибоких досліджень> результати яких стали нашим вказівником на шляху подальшого розвитку. Аби зберегти лідируючі позиції на українському ринку, потрібно надавати сервіс, що перевершить очікування покупців. Зберігаючи найнижчі ціни для наших покупців, ми віримо; що такі нововведення у сфері обслуговування в магазинах мережі «Ельдорадо» гідно оцінять українські споживачі. Обрана стратегія допоможе «Ельдорадо» втримати існуючих покупців та залучити нових».
Мережа магазинів електроніки та побутової техніки «Ельдорадо» представляє нову стратегію позиціонування бренду, базовану на сервісі обслуговування покупців. Частиною нового підходу став слоган «Найнижча ціна зараз. Сервіс назавжди», що відображає напрямок розвитку компанії: «Ельдорадо» підвищує стандарти обслуговування споживачів, залишаючись на території низьких цін. «Ельдорадо» змінюється і візуально. Новий логотип складається з 2-х модулів: статичного та динамічного. У статичній частині розміщено назву - ELDORADO, що означає міжнародний рівень сервісу та мультиформатність магазину. Другий модуль - динамічний - демонструє різні додаткові можливості та сервіси, що їх пропонує «Ельдорадо» - мультиканальність, відкритість та різні сервіси.
Довідка про компанію «Ельдорадо»
«Ельдорадо»-українська мережа магазинів електроніки та побутової техніки, заснована багато років тому.
Новий етап розвитку починається в 2013 році після злиття з мережею «Технополіс» - з того часу «Ельдорадо» стає роздрібною мережею електроніки і побутової техніки - однією з найбільших за товарообігом в Україні.
На сьогодні мережа «Ельдорадо» налічує 127 магазинів в більш ніж 60 містах по всій Україні, які пропонують чудовий вибір з 28 000 моделей сучасної персональної техніки Samsung, Nokia, НТС, LG, Sоnу, Philips, Аsus та інших провідних виробників.

Леонід Коваленко
журнал "Імена" для "Української молоді"

Немає коментарів:

Дописати коментар