Интернет реклама УБС

01.12.16

Як козаки у хокей грають: Україна прийме чемпіонат світу з хокею

29 листопада на льодовій арені київського Палацу Спорту відбулася урочиста презентація чемпіонату світу з хокею 2017 року в Україні.
КИЇВ (QHA) -
Колись українські хокеїсти у складі радянської збірної ставали чемпіонами світу та Олімпіади, а київський «Сокіл» виборював нагороди першості СРСР, яка була не гіршою за легендарну НХЛ…
Відтоді найшвидша гра на планеті — рідкісний гість у нашій країні. Збірна країни встигла вилетіти до групи С і потім повернутися до В. Національна першість — це скоріше пародія на справжній чемпіонат, а коли ми бачили свою збірну у себе вдома — важко й пригадати.
І ось у квітні наступного року в українській столиці зберуться шість збірних країн у другому дивізіоні світового хокею, щоб розіграти дві путівки до вищої ліги, де грають Канада і компанія.
Були урочисто представлені офіційний логотип і талісман чемпіонату світу з хокею в Україні. Також у рамках презентації стартував продаж квитків на матчі чемпіонату. А ще відбулася презентація концепції проведення чемпіонату світу, на якій зібралися не лише спортивні функціонери, а й зірки естради, спортсмени, громадські діячі та поважні гості з-за кордону. За задумом організаторів, з 20 по 28 квітня відбудеться такий собі хокейний бум. Неофіційна частина заходу передбачала розіграш квитків на матчі чемпіонату, розважальну програму для гостей та ЗМІ, оригінальні зони для селфі та різноманітні зустрічі. Присутні отримали футболки і шайби з логотипом чемпіонату — українськими козаками!
— Сам чемпіонат світу з хокею — це не лише вагомий спортивний захід, а і яскраве шоу. На моє переконання, презентація чемпіонату світу не може відбуватися буденно. Тому ми перетворили її на ще одне яскраве шоу, — заявив голова організаційного комітету Федерації з питань підготовки  чемпіонату Георгій Зубко.
Віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко, який очолює Оргкомітет з підготовки та проведення в Україні чемпіонату світу з хокею, відзначив, що майбутній хокейний турнір є важливою спортивною подією для нашої країни і хорошим шансом для української збірної вперше за багато років повернутися до світової еліти. Уряд докладе усіх зусиль для проведення світової першості з хокею  на найвищому рівні.
Чемпіонат світу з хокею у дивізіоні ІА проходитиме з 22 по 28 квітня 2017 року у київському Палаці спорту. Окрім господарів за перемогу в чемпіонаті змагатимуться національні збірні Польщі, Австрії, Угорщини, Казахстану та Південної Кореї. 
Головний тренер національної збірної команди України з хокею Олександр Савицький поділився своїми враженнями від презентації чемпіонату світу з хокею.
— Особисто мені презентація дуже сподобалася. Так, як було підготовлено цей захід, я сподіваюся, ми зможемо провести й сам чемпіонат світу.
— Талісмани вам сподобалися? Згадали дитинство?
— Зараз вмикаєш телевізор — і козаки навкруги. Тому не таке вже це й дитинство. Талісмани нормальні. Кажуть, що вони не дуже агресивні. Думаю, агресію ми залишимо в команді (посміхається). А так нормальні талісмани, думаю, нам вони допоможуть.
— Багато говорилося про силу суперників. Зараз є ажіотаж, багато уваги. Чи не заважатиме це нашій команді більше, ніж самі суперники?
— Вся ситуація навколо чемпіонату світу, який відбувається вдома, хвилююча. Але, долаючи будь-які перешкоди, ми стаємо сильнішими. Тим цікавіше нам буде грати і, сподіваюся, перемагати. Труднощі загартовують. А хвилювання перед рідною публікою — це звичайні речі, ми їх зможемо подолати.
— Які найближчі плани команди?
— 10 грудня ми збираємось у Броварах. На зборах працюватимуть п’ять ланок та три голкіпери. Проведемо триденний збір. 14 грудня вилітаємо до Польщі, де проведемо три матчі (проти Казахстану, Польщі та Кореї). Суперники гідні, сподіваюся, ми теж виступимо гідно. Також перевіримо гравців, які не грали за збірну, які зараз себе проявили і на допомогу яких ми сподіваємося. Всі викликані на збір гравці представляють Українську хокейну лігу.
Для розвитку хокею потрібні ігрові майданчики, яких обмаль у нашій країні. Прикро, що й головна спортивна зимова арена дуже часто задіяна не за призначенням. Тож у мене й виникла пропозиція — після проведення Євробачення залишити цю арену для концертів, перейменувавши Міжнародний виставковий центр на Музичний палац. У нас є для виставок величезний і чудовий Експоцентр, більш відомий як ВДНГ. А льодову арену залишити виключно для хокею, найшвидшої гри на планеті.
Дмитро Нагорний
Фото Леоніда Коваленка

Немає коментарів:

Дописати коментар