Интернет реклама УБС

09.02.17

40 кадрів благодійності 2017

7 лютого 2017 р. Дружина Президента України пані Марина Порошенко відкрила фотовиставку VII Всеукраїнського фотоконкурсу «Благодійність в об'єктиві», який організовує Український форум благодійників під патронатом Національної спілки фотохудожників України. Проект презентує «40 кадрів благодійності» за 2016 рік, які члени журі обрали з-понад 500 фоторобіт.

Уперше за 7-річну історію у проекті взяли участь фотографи з різних країн світу. Зокрема, на конкурс надійшли роботи французьких, румунських, грецьких, індійських та ліванських фотохудожників.

Імена переможців визначалися у десяти номінаціях, серед яких такі, як «Благодійність несе надію дітям», «Благодійність наближує мир», «Благодійність рятує здоров'я», «Благодійність дарує усмішку», «Благодійність змінює світ», «Благодійність очима дітей».

Цьогорічними призерами фотоконкурсу стали роботи українських фотохудожників. Перше місце посіла фотографія «Горнятко доброти», присвячена роботі Центру навчання професії для молоді з особливими потребами. Срібну перемогу отримало
фото «Народжений» про недоношену дитину в боксі, яка хапається за шанс на життя. Трійку переможців замикає світлина «Пацаняче горе», яка розповідає історію хлопчика з Лисичанська, який в уламках свого будинку знайшов власний велосипед.

Відкриваючи фотовиставку, Марина Порошенко зауважила, що проект «Благодійність в об'єктиві» можна сміливо назвати сучасним фотолітописом життя українського народу: «І хочеться вірити, що наступного року серед представлених робіт ми більше не побачимо кадрів війни, а будемо радіти прикладам відродження країни».

Також Дружина Глави держави подякувала всім українцям за чуйність та підтримку, і наголосила, що «Україна – країна великої волі, гідності та братерства. Ми показали всьому світу, що разом можемо творити великі зміни», - підкреслила пані Порошенко.

Директор Українського форуму благодійників Анна Гулевська-Черниш зазначила, що «цього року на конкурс надійшло багато світлин із зображенням дітей. Це вселяє надію в те, що українці продовжують допомагати одне одному і попри все дивляться в майбутнє з оптимізмом».

«Організовуючи фотоконкурс, ми прагнемо привернути увагу до теми благодійності, не тільки фотомайстрів, але й громадськість. Адже впевнені, що системна благодійна діяльність має стати нормою для сучасних українців. Тому Фонд родини Загорій другий рік поспіль долучається до організації проекту задля популяризації та розвитку культури благодійності в Україні. Ми вдячні фотографам та організаторам за цю можливість», - сказала Леся Тарновецька, директор Фонду родини Загорій.

Традиційно однойменна фотовиставка подорожуватиме Україною впродовж року.

Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар