Интернет реклама УБС

02.02.17

Концерт Балет Сухішвілі у Києві відбудеться з 9 по 12 березня 2017 р, 19.00.

Балет Сухішвілі існує вже понад півстоліття. Завдяки йому грузинський народний танець вийшов на велику сцену, змусив весь світ говорити про себе. Незважаючи на те що кожен раз в репертуарі ансамблю з'являється щось нове, він як і раніше шанує давні традиції і зберігає свій неповторний стиль. У 2017 році, з 9 по 12 березня вечір кожен в Національному палаці "Україна" буде посвячений цьому сміливому танцю справжніх східних чоловіків.

Як з'явився національний балет Грузії
У 1945 році балетмейстери Ілля Сухішвілі та Ніна Рамішвілі вирішили організувати власний ансамбль. До сих пір в Грузії не існувало великого колективу народного танцю, були окремі нечисленні групки, а й ті не користувалися популярністю за межами країни.

Успіх ансамблю Сухішвілі передбачив найсміливіші очікування його творців. Уже в 1948-му хореографи разом з трупою вирушили на гастролі по СРСР. Потім почалися закордонні поїздки до Румунії, Польщі, Чехословаччини, Франції, Фінляндії, Австрії, Болгарії, Італії і т. Д. Їх хотіли бачити всі, для них відкривали двері кращі театри і концерт-холи світу, а публіка радо приймала артистів в будь-якому куточку планети.

Для Іллі та Ніни їх колектив став частиною життя. Вони одружилися і прищепили любов до танців своїм дітям, а діти - внукам. Зараз ансамбль очолюють Іліко і Ніно Молодші.

У 1954-му режисер Тенгіз Абуладзе зняв документальний фільм про великих танцюристів і їх керівників.

Кращий грузинський ансамбль в Україні
100 майстерних танцюристів 2 500 запаморочливі костюмів, приголомшлива музика, театралізовані постановки та колорит сонячної Грузії - все це вам подарує одне з найпопулярніших балет-шоу світу.

Владислав Пєсков

Немає коментарів:

Дописати коментар