Интернет реклама УБС

13.04.17

Голова Верховної Ради України А.Парубій відкрив експозицію «Тиждень Пласту – українського скаутингу» з нагоди 105-ї річниці Національної скаутської організації України

«Національній скаутській організації України – Пласту 105 років від дня заснування.  Це дуже важлива дата. Пласт був заснований трьома визначними людьми: Олександром Тисовським, Іваном Чмолою та Петром Франком – сином видатного і відомого письменника Івана Франка. Петро Франко був депутатом у цьому залі Верховної Ради України, а ще - одним із засновників української авіації», - сказав Голова Верховної Ради України А.Парубій, відкриваючи в кулуарах парламенту експозицію «Тиждень Пласту – українського скаутингу».
За словами А.Парубія, за ці 105 років Пласт пройшов разом з Україною всі етапи національно-визвольної боротьби: «У найважчі часи пластуни боролися за визволення Української держави, зберігаючи пластовий вишкіл і пластовий дух».

Прес-брифінг Пласту в Верховній Раді
Голова Верховної Ради України нагадав, що з історією українського скаутингу пов'язані імена таких визначних українців, як Степан Бандера та та Роман Шухевич. Також, зазначив він, від початку створення корпусу Січових стрільців «велика кількість пластунів пішли і стали основою цього  корпусу у Львові». 
«Символічно і характерно, що зараз, коли іде третій за сто років етап нашої визвольної боротьби, пластуни знову на передовій. Вони були на передовій на Майдані, гуртуючись в сотні Самооборони, і вони на передовій у війні з російським агресором, і серед бійців Донецького аеропорту. Така історія Пласту, яка дуже переплелася з історією України», - наголосив А.Парубій. Він побажав «усім пластунам зберігати той дух, що всі ці 105 років виховував найкращих, найбільш відданих і найбільш патріотичних, які будуть в різних сферах суспільного життя робити Україну сильнішою».

Голова Верховної Ради України нагородив грамотами Верховної Ради України визначних пластунів сьогодення за вагомий особистий внесок в розвиток пластового скаутського руху в Україні, значну роботу з національно-патріотичного виховання молоді, активну волонтерську та громадську діяльність.
Також в рамках заходу було проведено вручення хустин та подяк "пластовим приятелям, які поділяють цінності організації та сприяють її розвитку".

Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар