Интернет реклама УБС

15.04.17

Основні засади і шляхи формування спільної ідентичності громадян України - Центр Разумкова



12 квітня 2017р. відбувся круглий стіл "Основні засади і шляхи формування спільної ідентичності громадян України", який проводився Центром Разумкова в рамках третього етапу проекту «Формування спільної ідентичності громадян України в нових умовах: особливості, перспективи і виклики». Проєкт реалізовано спільно з Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні та Програмою європейського партнерства «Матра» МЗС Нідерландів.
В заході приймали участь представники законодавчої та виконавчої влади, науковці, державні та незалежні дослідники та експерти, а також представники зарубіжних посольств та міжнародних організацій.
На Круглому столі були презентовані результати загальнонаціонального соціологічного (2016 респондентів) та експертного (106 експертів) опитувань Центру, які характеризували ціннісний вимір ідентичності громадян України, а також бачення основних засад і механізмів реалізації державної політики у цій сфері. 
В ході дискусії були обговорені наступні проблеми:
Державна політика як засіб формування спільної ідентичності громадян України: очікування і обмеження.
Концептуальні засади політики ідентичності в сучасному контексті (Революція Гідності, російська агресія, євроінтеграція і початок реформ, соціально-економічна криза, суспільне розчарування).
Державні і суспільні інститути в процесі формуванні спільної ідентичності: шляхи забезпечення системності.

Немає коментарів:

Дописати коментар