Интернет реклама УБС

18.04.17

VII Всеукраїнський фестиваль писанки


Важко знайти українця, який не любив би свято Великодня. Особливо його люблять діти, коли можна розфарбувати крашанки, побитися ними, поїсти солодких пасок. Не менш важливим він є й для віруючих людей, котрі йдуть до церкви святити свої паски у кошиках і відстоюють службу. Цей день овіяний великою святістю, терпимістю і добром. Традиції святкування існують впродовж багатьох століть і будуть існувати ще стільки ж.
У цьому році, як уже декілька років поспіль проходить Всеукраїнський фестиваль писанки. Він уже встиг полюбитися киянинам і його відвідування стало невід’ємною частиною святкування. Ця подія триває по 23 квітня 2017 року. 
Безліч великих писанок прикрашають Софійську площу. Загалом якщо порахувати всі писанки на Софійській площі, Михайлівській площі та Володимирському проїзді то вийде 585 неповторних екземплярів українського мистецтва.
Окремо треба виділити 4 писанки скріплені разом, що утворюють слово Київ, літери на них написані різними фарбами і вони можуть крутитися. Біля них фотографується найбільше бажаючих. 
Кожна писанка неповторна і виконана у певному стилі. Тут ми можемо знайти як петриківський розпис, так і поєднання кубізму
з супрематизмом, а також об’ємні ліплені фігури на писанках.
Певно, найоригінальнішою є писанка-гелікоптер, яка от-от злетить у повітря. Дивлячись на неї жодна дитина не залишається байдужою.
Попри усі благородні цілі, що несе фестиваль, цього разу не обійшлося без скандалу. На початку функціонування була викрадена одна з писанок.Про це написала автор експоната - художниця Вероніка Міхайлуца у Facebook. Але невдовзі вона віднайшлась на вулиці Рейтарській.«Я поки знову в шоці, руки трясуться, тому подробиці розповім трохи пізніше! Але організатори сказали, що знайшли мою писанку десь у траві», - зазначила Міхайлуца.
Наразі ж фестиваль продовжує радувати і дивувати своїх відвідувачів, соцмережі поповнюються новими фотографіями. А Великдень як і завжди залишає світлі спогади у пам’яті людей.

Ольга Карлова

Немає коментарів:

Дописати коментар